Close Menu
Parastasuomessa.fi
    Juuri nyt
    • Hämeenlinnan Vaakuna-hotelli avautui kokonaan uudistuneena
    • Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle
    • Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti
    • Lasten lääketieteen päivä Heurekassa tarjoaa ohjelmaa koko perheelle
    • Vielä ehdit: Ateneumin suurnäyttely kertoo naisten hankalasta tiestä taiteilijaksi
    • Helsinki rakensi koirille oman Sibelius-monumentin ja koirien kanssa matkaaville nähtävyysreitin
    • Nyt naatitaan – Etelä-Savo on makuelämysten mekka
    • Omenahotellit avaavat ovensa lemmikeille
    Parastasuomessa.fiParastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Mainostajalle
    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
      1. Parasta juuri nyt
      2. Ruoka & juoma
      3. Perhematkailu
      4. Historia
      5. Lukijoiden parhaat
      6. Vuodenajat
      7. Harrastukset
      8. Majoitus
      9. Matkustaminen
      10. Kulttuuri
      11. Kestävä matkailu
      12. Parasta mainostajiltamme
      13. Näytä kaikki

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

      Nyt naatitaan – Etelä-Savo on makuelämysten mekka

      Elämä edestakaisin – Saimaan Riviera sytyttää aikamiehessä nuoruuden juoksuriemun

      Nyt naatitaan – Etelä-Savo on makuelämysten mekka

      Turun linnan lounaalla maistuvat herttuan herkut

      Mokka-Pirtti tarjoilee kahvit Kummelien tapaan

      Nessun dorma lautasella – Savonlinnan ravintolat jalostavat oopperat myös makunautinnoiksi

      Lasten lääketieteen päivä Heurekassa tarjoaa ohjelmaa koko perheelle

      Asuntomessut esittelevät musiikkiperheen kodin ja monta muuta unelmaa

      Salaisuuksia ja kaltevia pintoja – Voipaalan taidekeskuksen ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyt ihastuttavat

      Pori Jazz soi kaikenikäisille − huippunimet viihdyttävät myös perheen pienimpiä

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Kiehtovaa kulttuurihistoriaa – uusi keskiaikainen pyhiinvaellusreitti vie kuuteen turkulaiseen kohteeseen

      Sadat hurmaavat paikallismuseot löytyvät nyt helposti yhdeltä kartalta

      Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen

      Elämä edestakaisin – Saimaan Riviera sytyttää aikamiehessä nuoruuden juoksuriemun

      Asiantuntija arvostelee huvipuistot – Leevi kävi Linnanmäellä, Powerparkissa ja Särkänniemessä

      Mahtava Möhkö ja vaikuttava Sotatie – elämysmatkalla Ilomantsissa

      Letkeää loikoilua ja villiä tanssia linnan suojissa Turun Kesärauhassa

      Winter Warrior rantautuu Tampereelle – Näsijärvellä juostaan vaatteet päällä avantoon

      Suomalaisten mielipiteet selville – ainakin nämä asiat kuuluvat hyvään talvilomaan

      Tall Ships Races 2024 – suuret purjelaivat saapuvat taas Helsinkiin, Turkuun ja Maarianhaminaan

      On se kone! Sarka-museon näyttely kertoo, kuinka moottorit mullistivat maatalouden

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Helsinki rakensi koirille oman Sibelius-monumentin ja koirien kanssa matkaaville nähtävyysreitin

      Sujuvasti suppilovahveroiden perään – uusi kartta auttaa löytämään sieniapajat

      Soraa, polkuja ja pitkospuita − Rukan vaihteleva reitistö houkuttelee gravel-pyöräilijöitä

      Hämeenlinnan Vaakuna-hotelli avautui kokonaan uudistuneena

      Omenahotellit avaavat ovensa lemmikeille

      Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa

      Yövyin täällä – Turun Hamburger Börs on klassikkohotellin onnistunut päivitys

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Helposti Hankoon – uusi junayhteys pitää kesäkaupungin lähellä

      Taksi tuo ja taksi vie – halki aaltojen Vesijärvellä ja Päijänteellä

      Helpotusta ruuhka-aikoihin – Finavia laajentaa Rovaniemen lentoaseman terminaalia

      Vielä ehdit: Ateneumin suurnäyttely kertoo naisten hankalasta tiestä taiteilijaksi

      Kirjoja, musiikkia, teatteria – Pirkanmaan loppukesä kutsuu festivaaleille

      Taiteilijaelämää Järvenpään kesässä – lähde vieraisille Jean Sibeliuksen, Eero Järnefeltin tai Juhani Ahon kotiin

      Teurastamon kulttuurikesä tarjoaa runoutta, musiikkia ja elokuvia

      Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

      Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Maalla maistuu kesältä – kansalaiset aikovat nauttia lomasta Suomessa

      Hämeenlinnan Vaakuna-hotelli avautui kokonaan uudistuneena

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

      Lasten lääketieteen päivä Heurekassa tarjoaa ohjelmaa koko perheelle

      Hämeenlinnan Vaakuna-hotelli avautui kokonaan uudistuneena

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

      Lasten lääketieteen päivä Heurekassa tarjoaa ohjelmaa koko perheelle

    • Kulttuuri
    • Lukijoiden parhaat
    • Perhematkailu
    • Ruoka & juoma
    • Suomessa tapahtuu
    • Kilpailut
      • Visailut
      • Paras juttu -äänestys
    • Yhteystiedot
    Parastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    Etusivu » Uutiset » Finnjävel toi savolaisen perinnerieskan juhlivan Helsinki Grand Hansa -hotellin aamiaispöytään
    Ruoka & juoma

    Finnjävel toi savolaisen perinnerieskan juhlivan Helsinki Grand Hansa -hotellin aamiaispöytään

    Juhla-annokseen kuuluu röpörieska lohella, mädillä ja 64-asteisella kananmunalla. Kuva: NH Collection Helsinki Grand Hansa.
    Jaa
    Facebook Twitter LinkedIn Email

    Helsingin Grand Hansa -hotellin ja ravintola Finnjävelin yhteistyö on tuottanut juhla-annoksen, jonka pääosassa komeilee savolaiseen ruokaperinteeseen kuuluva röpörieska.

    21.4.2025     Siinä se nyt lepää.

    Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan NH Collection Grand Hansan aamiaiselle suunniteltu juhla-annos on ilo jo silmille. Vesi herahtaa kielelle maisteluvuoroa odotellessa.

    Annoksen pääroolissa on Savon ruokaperinteestä juurensa ammentava, ohraryyneistä valmistettu röpörieska, joka on saanut ylleen modernin kruunun: kylmäsavustettua lohta, lohenmätiä, smetanaa ja tarkasti kypsennetyn 64-asteisen kananmunan.

    Viimeksi mainittu versioi rieskan kanssa perinteisesti tarjottavaa munavoita.

    Suomalaisen ruokaperinteen ja kulttuurin kunnioitus yhdistää kumppanit

    Uutuuden taustalla on kansainvälisen NH Collection -hotelliketjun 10-vuotisjuhla, jonka kunniaksi kymmenen ketjun hotellia on valittu tarjoilemaan paikallisista raaka-aineista koottava tasokas aamiaisannos.

    Yksi valituista on Helsinki Grand Hansa, joka avasi ovensa Helsingin Ylioppilasaukiolla toukokuussa 2024 ketjun toisena pohjoismaisena hotellina Kööpenhaminan jälkeen.

    Helsinki Grand Hansa puolestaan valitsi kumppanikseen yhden maan ykkösketjun ravintoloista, helsinkiläisen Finnjävelin, joka on kantanut vuodesta 2021 ravintolamaailman Oscar-palkinnoksi kutsuttua Michelin-tähteä.

    ”Meitä yhdistää Finnjävelin kanssa kunnioitus suomalaisia perinteitä ja kulttuuria kohtaan”, kertoo Helsinki Grand Hansan hotellinjohtaja Tom Strandberg, jonka mukaan hotelli haluaa kunnioittaa arvorakennustensa historiaa.

    ”Suomalaisuus näyttäytyy meillä myös kotimaisena taiteena, ikiaikaisista hoitoperinteistä ammentavina kylpylä- ja saunakokemuksina sekä lähellä tuotettuina raaka-aineina ravintoloissamme.”

    Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders ja Grand Hansan keittiöpäällikkö Filip Forsberg esittelevät juhla-annoksen, joka tuo savolaisen ruokaperinteen nykypäivään. Kuva: NH Collection Helsinki Grand Hansa.

    Michelin-tähden arvoisia makuelämyksiä

    Tommi Tuomisen ja Henri Alénin perustama Finnjävel on maailman ainoa suomalaisiin makuihin ja ruokaperinteeseen keskittynyt Michelin-tähtiravintola.

    Luonnon antimiin ja perinneresepteihin perustuvat herkut tarjotaan Helsingin Taidehallissa sijaitsevassa ravintolassa modernisoituina fine dining -elämyksinä.

    ”Michelin-tähtiä jakavien tarkastajien vierailun aikaan ravintolassamme oli tarjolla muun muassa rössypottua ja porkkanalaatikkoa”, Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders paljastaa.

    Varmaa tietoa annosvalinnoista ei ole, sillä tarkastajien tehtävänä on soluttautua nimettöminä ravintolavieraiden joukkoon.

    ”Grand Hansan keittiöpäällikkö Filip Forsberg on jo tähän mennessä luonut hotelliaamiaisen, jota kehutaan kaupungin parhaaksi”, juhla-annoksen kehittänyt von Lüders kiittää kollegaansa.

    ”On ilo päästä omalla annoksellamme osaksi tätä elämystä. Luomme makumaailman, jonka kautta suomalaiset pääsevät kokemaan nostalgiset maut uudessa, modernissa muodossa.”

    Juhla-annoksen voi tilata joko aamiaisen osana tai itsellisenä elämyksenä. Kuva: Leena Joutsen.

    Ohraryyneistä leivottu savolainen röpörieska on toiminut ravitsevana ja täyttävänä arkieväänä maatilan töiden lomassa, mutta sitä on leivottu myös pyhiä ja juhlia varten.

    On tullut aika maistaa paneutuvan kehitystyön tulosta. Se osoittautuu malliesimerkiksi siitä, miten yksinkertaisista aineksista syntyy herkullinen lopputulos.

    Rieskassa on rapea pinta ja pehmeä, hieman sitkoisa ja piimästä happamuutta lainaava sisus. Kun suolainen mäti kohtaa kielellä täyteläisen kananmunan ja lempeän savulohen, syntyy mieleenpainuva makuelämys, joka on samalla kunnianosoitus suomalaiselle ruokaperinteelle.

    Nostalgista makua uudennäköisessä, modernissa ja maukkaassa muodossa.

    Helsinki Grand Hansan juhla-annos:

    • Mitä? Savolainen röpörieska kylmäsavustetulla lohella, mädillä, smetanalla ja 64-asteisella kananmunalla.
    • Missä? Helsingin Grand Hansa -hotellissa osoitteessa Mannerheimintie 5.
    • Milloin? Saatavilla tilauksesta hotellin aamiaisella Hansa Café Bar & Brasseriessa lokakuuhun 2025 saakka.
    • Kuka? Juhla-annoksen on suunnitellut Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders.
    • Hinta? Aamiaisvieraille aamiaisbuffet + Finnjävelin juhla-annos 40 euroa. Hotellivieraat voivat täydentää huonehintaan kuuluvaa aamiaista juhla-annoksella 12,40 euron lisähintaan.

    Leena Joutsen

    Aiheesta aiemmin:

    Grand Hansa -hotelli vaalii historiallista perinnettä ja nyt myös suomalaista saunakulttuuria

    Finnjävel Helsinki Helsinki Grand Hansa hotelliaamiaiset Michelin-tähdet röpörieska
    Jaa Facebook Twitter LinkedIn Email

    Luitko jo nämä?

    Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

    Vielä ehdit: Ateneumin suurnäyttely kertoo naisten hankalasta tiestä taiteilijaksi

    Helsinki rakensi koirille oman Sibelius-monumentin ja koirien kanssa matkaaville nähtävyysreitin

    Uusimmat artikkelit

    Hämeenlinnan Vaakuna-hotelli avautui kokonaan uudistuneena

    Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

    Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

    Lasten lääketieteen päivä Heurekassa tarjoaa ohjelmaa koko perheelle

    Avainsanat
    Ahvenanmaa Espoo festivaalit Helsinki Herkuttelua historian havinassa historia hotellit Inari Jyväskylä kansallispuistot kestävä matkailu Koli Kotka kulttuuriperintö Kuopio Kuusamo kuvataide Lahti Lappeenranta Lappi luonto majoitus melonta Mikkeli museot musikaalit Naantali näyttelyt Oulu Pori Porvoo Rauma ravintolat retkeily Rovaniemi Saimaa Savonlinna sotahistoria Tampere teatteri Turku ulkoilu Vaasa Vantaa vastuullisuus
    Yhteydet
    Yhteydet

    MATKAILULEHTI
    toimitus(a)matkailulehti.fi

    TOIMITUS
    Toimitusjohtaja Leena Joutsen
    leena.joutsen(a)kempulssi.fi

    PUH: 040 577 8850

    MEDIAMYYNTI
    Raija Kivinen, Markkinointituuli Tmi
    raija.kivinen(a)matkailulehti.fi
    PUH: 040 824 3820

    Tietosuoja- ja rekisteriseloste

    KEMPULSSI OY

    Kempulssi on Matkailulehden kustantaja ja julkaisija vuodesta 2023 lähtien.

    Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen yhtiön muut julkaisut ovat

    Uusiouutiset
    Työ Terveys Turvallisuus
    Tunne & Mieli
    Kemiamedia

    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
    • Suomessa tapahtuu
    • Ihmiset
    • Kilpailut
    • Yhteystiedot
    © 2025 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Kirjoita hakusana ja paina Enter, keskeytä Esc-painikkeella