Reilut puoli vuotta suljettuna ollut hämeenlinnalainen Original Sokos Hotel Vaakuna on uudistuksen jälkeen taas avoinna niin majoittujille, ruokailijoille kuin kokousasiakkaille.
15.8.2025 Remontissa uusittiin täysin sekä Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnan talotekniikka että kaikki 123 huonetta, kahdeksan kokoustilaa, vastaanotto, ravintola ja muut tilat.
Ulkoisilta puitteiltaan hämeenlinnalaishotelli jäi tutusti jykevän linnamaiseksi. Noin 15 miljoonan euron uudistukseen yhdistettiin myös alueen historiaa ja luontoa.
”Kun avaat oven Vaakunaan ja astut sisälle tarinaan, voit nähdä ja kokea matkallasi vanhan ajan kauppatavaraa: metallia, lasia ja puuta. Kaikki on mietitty tarinan kautta”, kuvailee hotellinjohtaja Jani Aaltonen.
Vaakuna tarjoaa puitteet muun muassa saunakokouksille, sillä hotellin tilaussauna sijaitsee toisessa kerroksessa kokoushuoneiden vieressä.
Tornisaunana aiemmin tunnettu tilaussauna muutettiin remontissa kahdeksi huoneeksi, joista toinen on saunallinen Junior suite -sviitti. Hotellin ylimmästä kerroksesta avautuu näkymä Vanajavedelle.
Saunallisia huoneita Vaakunassa on yhteensä viisi.
Hämäläisyys kohtaa ranskalaiset klassikot
Hotellin ranskalaishenkisen Le Blason -ravintolan täysin uusittu ja laajennettu keittiö mahdollistaa entistä monivivahteisemman ruokalistan, jossa näkyvät myös paikallisuus ja omaleimaisuus.
Keittiöpäällikkö Aki Koivuniemi on ammentanut aineksia osin ranskalaisesta gastronomiasta ja osin paikallisuudesta, niin klassikoista kuin modernista ajasta.
Listalle ja mieliin on hänen mukaansa palautettu esimerkiksi klassinen kahden kastikkeen annos black and white. Uutuuksia ovat esimerkiksi Wellingtonin tyyliin valmistettava kana ja timjamilla höystetty suklaafondant.
”Yrtit ovat muutenkin maustamisemme keskiössä”, Koivuniemi kertoo.
Paikallisuus on erityisen näkyvässä osassa hotellin aamiaisessa ja minibaarituotteissa.