Pasi Kauppinen päätti 30 vuotta sitten ryhtyä matkailualan yrittäjäksi. Keski-Suomeen, Kannonkoskelle, syntyi majoitus- ja elämyskeskus Lakomäen Metsäkartano, joka sittemmin ristittiin Bear Manoriksi.
Teksti: Riikka Mahlamäki-Kaistinen
”Maailma on muuttunut näiden vuosien aikana moneen kertaan, mutta meidän perusajatus on pysynyt samana. Yritystoiminta rakentuu luonnon luksuksen eli kauniin, puhtaan metsäluonnon ja järvien ympärille. Kyse on hiljaisuuden tuotteistamisesta ja tavoitteesta tarjota aktiviteetteja, joiden kautta luontoa voi kokea.”
Yrityksessä hyödynnetään lähiruokaa ja villiyrttejä. Nimenmuutoksen takana oli suuntautuminen kansainvälisille markkinoille.
”Asetimme strategiamuutoksessa Kiinan ykköskohteeksi, mutta sitten tuli korona. Ei olisi aikataulu ja fokus voinut olla huonompi”, Kauppinen naurahtaa.
Hiljaa ja varovasti luontoon
Yrittäjäpariskunta päätti keskittyä hiljaisina vuosina eLylyksi ristimänsä innovaation kehittämiseen. Idea sähkökäyttöisestä lumipotkulaudasta syntyi, kun Kauppiset etsivät kulkuneuvoa, jolla liikkua luonnossa hiljaisuudesta nauttien ja eläimiä säikäyttelemättä.
”Arvelimme, että tällainen on jo keksitty, mutta kävi ilmi, ettei ollut.”
Pasi Kauppinen suunnitteli laitteen, joka voitti vuonna 2019 MP Ideakilpailun. Nyt eLylyjä löytyy useista Suomen talvimatkailukeskuksista, ja tuoreimpana juttuna on leasingsopimus Ruotsiin ja Norjaan.
Lue lisää: Ein finnisches Paar erfindet den ersten Elektroroller für Schnee
Avainlipun ja Design from Finland -tunnuksen saaneen laudan tuotanto on niin pitkälti suomalaista kuin mahdollista.
”Oman matkailubisneksen lisäksi pääasiakkaitamme ovat muut matkailualan yritykset, jotka toivovat tarjontaansa vihreitä arvoja noudattavia tuotteita. Lylyjä on myyty myös yksityisasiakkaille.”