Close Menu
Parastasuomessa.fi
    Juuri nyt
    • Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen
    • Ooppera-arvio: Ilmajoen Isoviha näyttää sodan julmuudet ja jättää pysyvän tunnejäljen
    • Letkeää loikoilua ja villiä tanssia linnan suojissa Turun Kesärauhassa
    • Alvar Aalto -museon kesänäyttely nostaa esiin Artekin näkymättömät mestarit
    • Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan
    • Sateenkaaren päässä on sateenkaari – monimuotoisuutta juhlitaan kaduilla ja museoissa
    • ”Siinä välissä olin elossa” – tarina Armi Aavikosta avaa Kajaanin kaupunginteatterin kauden
    • Kupponen kuumaa kastettavan kera – kahdeksan ihanaa kahvilaa Helsingissä
    Parastasuomessa.fiParastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Mainostajalle
    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
      1. Parasta juuri nyt
      2. Ruoka & juoma
      3. Perhematkailu
      4. Historia
      5. Lukijoiden parhaat
      6. Vuodenajat
      7. Harrastukset
      8. Majoitus
      9. Matkustaminen
      10. Kulttuuri
      11. Kestävä matkailu
      12. Parasta mainostajiltamme
      13. Näytä kaikki

      Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen

      Ooppera-arvio: Ilmajoen Isoviha näyttää sodan julmuudet ja jättää pysyvän tunnejäljen

      Letkeää loikoilua ja villiä tanssia linnan suojissa Turun Kesärauhassa

      Sateenkaaren päässä on sateenkaari – monimuotoisuutta juhlitaan kaduilla ja museoissa

      Kupponen kuumaa kastettavan kera – kahdeksan ihanaa kahvilaa Helsingissä

      Uusi kotimainen Open Burger -hampurilainen on myös osa huoltovarmuutta

      Kaupungin parhaalla brunssilla Helsingin Grand Hansa -hotellin ravintolassa

      Finnjävel toi savolaisen perinnerieskan juhlivan Helsinki Grand Hansa -hotellin aamiaispöytään

      Tykkimäen kesä tarjoilee parastaan pikkuväelle ja horisonttia hurjapäille

      KAJ kävi täällä – Wasa Teaterin kesänäyttely esittelee vöyriläisyhtyeen musikaalituotannot

      Yksi, kaksi, kolme – Toijalan Satamaan nousee saunakylä, jonka löylyihin pääsee myös talvella

      Siritystä, surinaa, pörinää – Korkeasaaren kesässä mönkivät suurenmoiset ötökät

      Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen

      Piikkilankojen takana – Vuoden harrastajateatteri istuttaa kesäkatsojan Paimion internointileiriin

      Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

      Suomen suojelijat – Imatran Rajamuseo kertoo rajavartijoiden tärkeästä työstä

      Letkeää loikoilua ja villiä tanssia linnan suojissa Turun Kesärauhassa

      Sodankylän ihme – elokuvan juhlaa keskiyön auringon alla

      Varhainen pyöräilijä madon löytää – kaiken näkee toisin kuin autosta

      Krapin Pajalla musiikki sykkii ja vieras viihtyy

      Winter Warrior rantautuu Tampereelle – Näsijärvellä juostaan vaatteet päällä avantoon

      Suomalaisten mielipiteet selville – ainakin nämä asiat kuuluvat hyvään talvilomaan

      Tall Ships Races 2024 – suuret purjelaivat saapuvat taas Helsinkiin, Turkuun ja Maarianhaminaan

      Alvar Aalto loi harvinaislaatuisen 1960-luvun taiteilijakodin – Villa Kokkonen avautuu taas yleisölle

      Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

      Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

      Vuoden ajoneuvomuseoksi valittu Woikosken automuseo kunnioittaa perustajansa Clas Palmbergin muistoa

      Irti ruudusta – Finntriathlonin tapahtumiin tulee koko perheen kännykätön alue

      Yövyin täällä – Grand Hansa tarjoaa huippulaatuisen hotellielämyksen Helsingin sydämessä

      Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

      Luksusta luontomatkailuun – Ahvenanmaan uusissa glamping-teltoissa ei selkä kipeydy

      Historiallisen kartanon maille rakentui matkailukohde – Lopella voi majoittua ja kokoustaa luonnonrauhassa

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Helposti Hankoon – uusi junayhteys pitää kesäkaupungin lähellä

      Taksi tuo ja taksi vie – halki aaltojen Vesijärvellä ja Päijänteellä

      Helpotusta ruuhka-aikoihin – Finavia laajentaa Rovaniemen lentoaseman terminaalia

      Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen

      Ooppera-arvio: Ilmajoen Isoviha näyttää sodan julmuudet ja jättää pysyvän tunnejäljen

      Alvar Aalto -museon kesänäyttely nostaa esiin Artekin näkymättömät mestarit

      Sateenkaaren päässä on sateenkaari – monimuotoisuutta juhlitaan kaduilla ja museoissa

      Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Maalla maistuu kesältä – kansalaiset aikovat nauttia lomasta Suomessa

      Muisti-museon uusi näyttely kunnioittaa veteraanisukupolven työtä – Mikkeli esittäytyi Kotimaan matkailumessuilla

      Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen

      Ooppera-arvio: Ilmajoen Isoviha näyttää sodan julmuudet ja jättää pysyvän tunnejäljen

      Letkeää loikoilua ja villiä tanssia linnan suojissa Turun Kesärauhassa

      Alvar Aalto -museon kesänäyttely nostaa esiin Artekin näkymättömät mestarit

      Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen

      Ooppera-arvio: Ilmajoen Isoviha näyttää sodan julmuudet ja jättää pysyvän tunnejäljen

      Letkeää loikoilua ja villiä tanssia linnan suojissa Turun Kesärauhassa

      Alvar Aalto -museon kesänäyttely nostaa esiin Artekin näkymättömät mestarit

    • Kulttuuri
    • Lukijoiden parhaat
    • Perhematkailu
    • Ruoka & juoma
    • Suomessa tapahtuu
    • Kilpailut
      • Visailut
      • Paras juttu -äänestys
    • Yhteystiedot
    Parastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    Etusivu » Uutiset » Kaupungin parhaalla brunssilla Helsingin Grand Hansa -hotellin ravintolassa
    Ruoka & juoma

    Kaupungin parhaalla brunssilla Helsingin Grand Hansa -hotellin ravintolassa

    Hansa Cafe Bar & Brasserien brunssipöytä on viikonloppuisin avoinna kello 7–13. Kuva: NH Collection Grand Hansa Hotels.
    Jaa
    Facebook Twitter LinkedIn Email

    Vuonna 2024 pääkaupungin keskustaan avatun Grand Hansa -hotellin Cafe Bar & Brasserie -ravintola tarjoilee mainiota brunssiaan myös muille kuin hotellissa majoittuville.

    Vappu Ikonen

    22.5.2025     Helsinki Grand Hansa -hotelli levittäytyy kolmeen rakennukseen kokonaisen korttelin mitalle Mannerheimintieltä Kaivokadulle. Sisäänkäynti sekä hotelliin että ravintolaan on Uudelta ylioppilastalolta Mannerheimintien puolelta.

    Valtavassa korttelissa on harjoitettu monipuolista anniskelutoimintaa jo toistasataa vuotta. Iloisia iltoja nykyisen Grand Hansan katon alla ovat viettäneet niin valtiomiehet Mannerheimista lähtien kuin kulttuuriväki Pentti Saarikoskea myöten.

    Kuuluisan arkkitehdin Armas Lindgrenin piirtämä Seurahuoneen uusi rakennus valmistui Kaivokadulle vuonna 1913. Talo oli tuohon aikaan huippumoderni, sillä jokaisessa huoneessa oli puhelin, lämmin vesi ja keskuslämmitys.

    Kaivokadulla vastapäätä rautatieasemaa sijaitsevan entisen Seurahuoneen juhlasali palvelee nykyään Grand Hansa -hotellin tilausravintolana. Kuva: NH Collection Grand Hansa Hotels.

    Talon johtajana toimi hotellimaailman legenda Wilhelm Noschis, joka poliittisesti levottomina aikoina siirsi majoitusliikkeen ruotsalaisen vaimonsa Anna Noschisin nimiin, varmuuden vuoksi. 1970-luvulla tuolloin jo yli 80-vuotias Anna Noschis myi hotellin Elanto-ketjulle.

    Kansan keittiöstä ranskalais-skandinaaviseen cuisineen

    Vuonna 1968 korttelin keskivaiheilta purettiin – voimakkaasta vastustuksesta huolimatta – Uuden ylioppilastalon (1910, Armas Lindgren ja Wivi Lönn) siipirakennus, jossa olivat toimineet Hansa- hotelli ja legendaarinen Hansa-ravintola, 1960-luvun kulttuuriradikaalien olohuone.

    Purkamisen jälkeen runoilijat ja muut taiteilijat siirtyivät suunnittelemaan vallankumousta Mannerheimintien toiselle puolelle vähintään yhtä legendaariseen Kosmokseen.

    Puretun talon tilalle nousi oman aikansa arvostetun arkkitehdin Kosti Kurosen suunnittelema Hansa-niminen liikerakennus, joka siis nykyään on osa Grand Hansa -hotellia.

    Sisäänkäynti sekä Grand Hansa -hotelliin että Hansa Cafe Bar & Brasserie -ravintolaan löytyy Ylioppilasaukiolta Mannerheimintien varrelta. Kuva: NH Collection Grand Hansa Hotels.

    Uuden ylioppilastalon ensimmäisen ravintolan nimi oli vaatimattomasti Kansan keittiö, seuraavan jo lupaavammin Trocadero. Vuonna 1936 tiloissa aloitti vuosikymmeniä toiminut Hungaria.

    Nykyinen Hansa Cafe Bar & Brasserie tarjoilee aamiaisen lisäksi lounasta ja ranskalais-skandinaavisia illallismakuja.

    Yövyin täällä – Grand Hansa tarjoaa huippulaatuisen hotellielämyksen Helsingin sydämessä

    Hotellin liki kaikki 224 huonetta olivat käyntimme aikana täynnä, mutta ravintolassa ei jonoja ainakaan kello yhdeksältä näkynyt. Väljyyden salaisuus saattaa olla viikonlopun aikataulu, sillä brunssi on tuolloin tarjolla aamuseitsemästä peräti kello yhteen iltapäivällä.

    Kaikki lähtee leivästä

    Superystävällinen asiakaspalvelija esitteli kiireettömästi ja hymyillen brunssin antimet ja johdatti nälkäiset ikkunapöytään. Saimme eteemme lämpimien ruokien menyyn sekä kahvit ja cavat pöytään tarjoiltuina.

    Katettuina olivat ainakin hedelmä- ja smoothiepöytä, lämpimät ruuat, kalat ja kasvikset, leipäpöytä ja makeiden herkkujen pöytä. Kaikkea ei siis kyennyt millään kokeilemaan.

    Hansan brunssin huimasta valikoimasta on helppo löytää itselleen mieluista purtavaa. Kuva: Vappu Ikonen.

    Erityisen maistuvia olivat lohirulla ja sillit. Pöytään tarjoiltu sieni-pinaatti-juustomunakas oli ranskalaisen kuohkea ja seuralaiseni pekoni-munatoast herkullinen. Munakokkeli tehdään keittiössä itse. Pienessä lasimaljassa tarjoiltu chiavanukas oli ihanan raikas makupala.

    Ravintola satsaa erityisesti leipiin, joita kannattaa maistella monipuolisesti. Suurin osa leivotaan omassa keittiössä, mutta esimerkiksi mahtavat karjalanpiirakat tulevat maineikkaalta Rönttösrouvalta. Seurueemme suosikiksi nousi hapanjuurileipä.

    Brunssin hinta niille, jotka eivät majoitu hotellissa, on 36 euroa, mikä ei laatuun nähden ole liikaa. Pöytävaraus on välttämätön.

    Lue myös:

    Finnjävel toi suomalaisen perinnerieskan juhlivan Helsinki Grand -hotellin aamiaispöytään

    Grand Hansa -hotelli vaalii historiallista perinnettä ja nyt myös suomalaista saunakulttuuria

    brunssit Hansa Cafe Bar & Brasserie Helsinki Helsinki Grand Hansa -hotelli Herkuttelua historian havinassa
    Jaa Facebook Twitter LinkedIn Email

    Luitko jo nämä?

    Alvar Aalto -museon kesänäyttely nostaa esiin Artekin näkymättömät mestarit

    Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

    Sateenkaaren päässä on sateenkaari – monimuotoisuutta juhlitaan kaduilla ja museoissa

    Uusimmat artikkelit

    Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen

    Ooppera-arvio: Ilmajoen Isoviha näyttää sodan julmuudet ja jättää pysyvän tunnejäljen

    Letkeää loikoilua ja villiä tanssia linnan suojissa Turun Kesärauhassa

    Alvar Aalto -museon kesänäyttely nostaa esiin Artekin näkymättömät mestarit

    Avainsanat
    Ahvenanmaa Espoo festivaalit Helsinki historia hotellit joulu Jyväskylä kansallispuistot kestävä matkailu Koli Kotka kulttuuriperintö Kuopio Kuusamo kuvataide Lahti Lappeenranta Lappi luonto majoitus melonta Mikkeli museot musikaalit Naantali näyttelyt Oulu Porvoo Rauma ravintolat retkeily Rovaniemi Saimaa Savonlinna Tampere teatteri toimitukselta Turku Tuusula ulkoilu Vaasa vaeltaminen Vantaa vastuullisuus
    Yhteydet
    Yhteydet

    MATKAILULEHTI
    toimitus(a)matkailulehti.fi

    TOIMITUS
    Toimitusjohtaja Leena Joutsen
    leena.joutsen(a)kempulssi.fi

    PUH: 040 577 8850

    MEDIAMYYNTI
    Raija Kivinen, Markkinointituuli Tmi
    raija.kivinen(a)matkailulehti.fi
    PUH: 040 824 3820

    Tietosuoja- ja rekisteriseloste

    KEMPULSSI OY

    Kempulssi on Matkailulehden kustantaja ja julkaisija vuodesta 2023 lähtien.

    Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen yhtiön muut julkaisut ovat

    Uusiouutiset
    Työ Terveys Turvallisuus
    Tunne & Mieli
    Kemiamedia

    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
    • Suomessa tapahtuu
    • Ihmiset
    • Kilpailut
    • Yhteystiedot
    © 2025 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Kirjoita hakusana ja paina Enter, keskeytä Esc-painikkeella