Close Menu
Parastasuomessa.fi
    Juuri nyt
    • Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa
    • Iittalan Naivistien mukana kaltevalle pinnalle – “kuin henkinen Vekkula”
    • Tykkimäen kesä tarjoilee parastaan pikkuväelle ja horisonttia hurjapäille
    • Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka
    • Suomen suojelijat – Imatran Rajamuseo kertoo rajavartijoiden tärkeästä työstä
    • Taksi tuo ja taksi vie – halki aaltojen Vesijärvellä ja Päijänteellä
    • Outoa jazzia vanhassa vaskikaivoksessa
    • KAJ kävi täällä – Wasa Teaterin kesänäyttely esittelee vöyriläisyhtyeen musikaalituotannot
    Parastasuomessa.fiParastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Mainostajalle
    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
      1. Parasta juuri nyt
      2. Ruoka & juoma
      3. Perhematkailu
      4. Historia
      5. Lukijoiden parhaat
      6. Vuodenajat
      7. Harrastukset
      8. Majoitus
      9. Matkustaminen
      10. Kulttuuri
      11. Kestävä matkailu
      12. Parasta mainostajiltamme
      13. Näytä kaikki

      Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

      Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

      KAJ kävi täällä – Wasa Teaterin kesänäyttely esittelee vöyriläisyhtyeen musikaalituotannot

      Vuoden ajoneuvomuseoksi valittu Woikosken automuseo kunnioittaa perustajansa Clas Palmbergin muistoa

      Finnjävel toi savolaisen perinnerieskan juhlivan Helsinki Grand Hansa -hotellin aamiaispöytään

      Kotimaan matkailumessut: “Jokainen matkailija syö, ja ruoka on myös tarina”

      Muisti-museon uusi näyttely kunnioittaa veteraanisukupolven työtä – Mikkeli esittäytyi Kotimaan matkailumessuilla

      Kahvila Cajsan Helmi on ihana keidas keskellä Helsinkiä

      Tykkimäen kesä tarjoilee parastaan pikkuväelle ja horisonttia hurjapäille

      KAJ kävi täällä – Wasa Teaterin kesänäyttely esittelee vöyriläisyhtyeen musikaalituotannot

      Yksi, kaksi, kolme – Toijalan Satamaan nousee saunakylä, jonka löylyihin pääsee myös talvella

      Siritystä, surinaa, pörinää – Korkeasaaren kesässä mönkivät suurenmoiset ötökät

      Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

      Suomen suojelijat – Imatran Rajamuseo kertoo rajavartijoiden tärkeästä työstä

      Kadonneita kuvia, kätkettyjä kertomuksia – Johanna Lecklin käsittelee sisällissotaa kuvataiteen keinoin

      Karhun kainalossa – entinen Lenin-museo on nyt Nootti, joka kertoo Suomen selviytymistarinan

      Varhainen pyöräilijä madon löytää – kaiken näkee toisin kuin autosta

      Krapin Pajalla musiikki sykkii ja vieras viihtyy

      Polkujuosten, pyörän päällä ja kanootilla – seikkailu-urheilun huumaa Himoksen hienoissa maisemissa

      Odotukset ylittyivät ja lautaset täyttyivät Porvoon ruokafestivaalilla

      Winter Warrior rantautuu Tampereelle – Näsijärvellä juostaan vaatteet päällä avantoon

      Suomalaisten mielipiteet selville – ainakin nämä asiat kuuluvat hyvään talvilomaan

      Tall Ships Races 2024 – suuret purjelaivat saapuvat taas Helsinkiin, Turkuun ja Maarianhaminaan

      Alvar Aalto loi harvinaislaatuisen 1960-luvun taiteilijakodin – Villa Kokkonen avautuu taas yleisölle

      Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

      Vuoden ajoneuvomuseoksi valittu Woikosken automuseo kunnioittaa perustajansa Clas Palmbergin muistoa

      Irti ruudusta – Finntriathlonin tapahtumiin tulee koko perheen kännykätön alue

      Winter Warrior rantautuu Tampereelle – Näsijärvellä juostaan vaatteet päällä avantoon

      Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

      Luksusta luontomatkailuun – Ahvenanmaan uusissa glamping-teltoissa ei selkä kipeydy

      Historiallisen kartanon maille rakentui matkailukohde – Lopella voi majoittua ja kokoustaa luonnonrauhassa

      Uusi Bob W -huoneistohotelli Helsingin keskustaan

      Taksi tuo ja taksi vie – halki aaltojen Vesijärvellä ja Päijänteellä

      Helpotusta ruuhka-aikoihin – Finavia laajentaa Rovaniemen lentoaseman terminaalia

      Kesäreissuun vettä pitkin – matalaväyläkanavat avautuvat taas toukokuussa

      Allegro-junat uuteen käyttöön – siirtyvät kuljettamaan matkustajia Helsingistä Turkuun ja Ouluun

      Iittalan Naivistien mukana kaltevalle pinnalle – “kuin henkinen Vekkula”

      Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

      Suomen suojelijat – Imatran Rajamuseo kertoo rajavartijoiden tärkeästä työstä

      Outoa jazzia vanhassa vaskikaivoksessa

      Muisti-museon uusi näyttely kunnioittaa veteraanisukupolven työtä – Mikkeli esittäytyi Kotimaan matkailumessuilla

      Peltsi-isä ja Osmo-poika tekivät Vuoden matkailuteon – “kotimaanmatkailu on kova juttu”

      Lomailijan onni löytyy pian Tampereelta – Kotimaan matkailumessuilla esittäytyy kohteiden koko kirjo

      Pyörämatkailu kasvaa vauhdilla – tuore kysely kertoo, miksi

      Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

      Iittalan Naivistien mukana kaltevalle pinnalle – “kuin henkinen Vekkula”

      Tykkimäen kesä tarjoilee parastaan pikkuväelle ja horisonttia hurjapäille

      Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

      Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

      Iittalan Naivistien mukana kaltevalle pinnalle – “kuin henkinen Vekkula”

      Tykkimäen kesä tarjoilee parastaan pikkuväelle ja horisonttia hurjapäille

      Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

    • Kulttuuri
    • Lukijoiden parhaat
    • Perhematkailu
    • Ruoka & juoma
    • Suomessa tapahtuu
    • Kilpailut
      • Visailut
      • Paras juttu -äänestys
    • Yhteystiedot
    Parastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    Etusivu » Uutiset » Finnjävel toi savolaisen perinnerieskan juhlivan Helsinki Grand Hansa -hotellin aamiaispöytään
    Parasta juuri nyt

    Finnjävel toi savolaisen perinnerieskan juhlivan Helsinki Grand Hansa -hotellin aamiaispöytään

    Juhla-annokseen kuuluu röpörieska lohella, mädillä ja 64-asteisella kananmunalla. Kuva: NH Collection Helsinki Grand Hansa.
    Jaa
    Facebook Twitter LinkedIn Email

    Helsingin Grand Hansa -hotellin ja ravintola Finnjävelin yhteistyö on tuottanut juhla-annoksen, jonka pääosassa komeilee savolaiseen ruokaperinteeseen kuuluva röpörieska.

    21.4.2025     Siinä se nyt lepää.

    Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan NH Collection Grand Hansan aamiaiselle suunniteltu juhla-annos on ilo jo silmille. Vesi herahtaa kielelle maisteluvuoroa odotellessa.

    Annoksen pääroolissa on Savon ruokaperinteestä juurensa ammentava, ohraryyneistä valmistettu röpörieska, joka on saanut ylleen modernin kruunun: kylmäsavustettua lohta, lohenmätiä, smetanaa ja tarkasti kypsennetyn 64-asteisen kananmunan.

    Viimeksi mainittu versioi rieskan kanssa perinteisesti tarjottavaa munavoita.

    Suomalaisen ruokaperinteen ja kulttuurin kunnioitus yhdistää kumppanit

    Uutuuden taustalla on kansainvälisen NH Collection -hotelliketjun 10-vuotisjuhla, jonka kunniaksi kymmenen ketjun hotellia on valittu tarjoilemaan paikallisista raaka-aineista koottava tasokas aamiaisannos.

    Yksi valituista on Helsinki Grand Hansa, joka avasi ovensa Helsingin Ylioppilasaukiolla toukokuussa 2024 ketjun toisena pohjoismaisena hotellina Kööpenhaminan jälkeen.

    Helsinki Grand Hansa puolestaan valitsi kumppanikseen yhden maan ykkösketjun ravintoloista, helsinkiläisen Finnjävelin, joka on kantanut vuodesta 2021 ravintolamaailman Oscar-palkinnoksi kutsuttua Michelin-tähteä.

    ”Meitä yhdistää Finnjävelin kanssa kunnioitus suomalaisia perinteitä ja kulttuuria kohtaan”, kertoo Helsinki Grand Hansan hotellinjohtaja Tom Strandberg, jonka mukaan hotelli haluaa kunnioittaa arvorakennustensa historiaa.

    ”Suomalaisuus näyttäytyy meillä myös kotimaisena taiteena, ikiaikaisista hoitoperinteistä ammentavina kylpylä- ja saunakokemuksina sekä lähellä tuotettuina raaka-aineina ravintoloissamme.”

    Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders ja Grand Hansan keittiöpäällikkö Filip Forsberg esittelevät juhla-annoksen, joka tuo savolaisen ruokaperinteen nykypäivään. Kuva: NH Collection Helsinki Grand Hansa.

    Michelin-tähden arvoisia makuelämyksiä

    Tommi Tuomisen ja Henri Alénin perustama Finnjävel on maailman ainoa suomalaisiin makuihin ja ruokaperinteeseen keskittynyt Michelin-tähtiravintola.

    Luonnon antimiin ja perinneresepteihin perustuvat herkut tarjotaan Helsingin Taidehallissa sijaitsevassa ravintolassa modernisoituina fine dining -elämyksinä.

    ”Michelin-tähtiä jakavien tarkastajien vierailun aikaan ravintolassamme oli tarjolla muun muassa rössypottua ja porkkanalaatikkoa”, Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders paljastaa.

    Varmaa tietoa annosvalinnoista ei ole, sillä tarkastajien tehtävänä on soluttautua nimettöminä ravintolavieraiden joukkoon.

    ”Grand Hansan keittiöpäällikkö Filip Forsberg on jo tähän mennessä luonut hotelliaamiaisen, jota kehutaan kaupungin parhaaksi”, juhla-annoksen kehittänyt von Lüders kiittää kollegaansa.

    ”On ilo päästä omalla annoksellamme osaksi tätä elämystä. Luomme makumaailman, jonka kautta suomalaiset pääsevät kokemaan nostalgiset maut uudessa, modernissa muodossa.”

    Juhla-annoksen voi tilata joko aamiaisen osana tai itsellisenä elämyksenä. Kuva: Leena Joutsen.

    Ohraryyneistä leivottu savolainen röpörieska on toiminut ravitsevana ja täyttävänä arkieväänä maatilan töiden lomassa, mutta sitä on leivottu myös pyhiä ja juhlia varten.

    On tullut aika maistaa paneutuvan kehitystyön tulosta. Se osoittautuu malliesimerkiksi siitä, miten yksinkertaisista aineksista syntyy herkullinen lopputulos.

    Rieskassa on rapea pinta ja pehmeä, hieman sitkoisa ja piimästä happamuutta lainaava sisus. Kun suolainen mäti kohtaa kielellä täyteläisen kananmunan ja lempeän savulohen, syntyy mieleenpainuva makuelämys, joka on samalla kunnianosoitus suomalaiselle ruokaperinteelle.

    Nostalgista makua uudennäköisessä, modernissa ja maukkaassa muodossa.

    Helsinki Grand Hansan juhla-annos:

    • Mitä? Savolainen röpörieska kylmäsavustetulla lohella, mädillä, smetanalla ja 64-asteisella kananmunalla.
    • Missä? Helsingin Grand Hansa -hotellissa osoitteessa Mannerheimintie 5.
    • Milloin? Saatavilla tilauksesta hotellin aamiaisella Hansa Café Bar & Brasseriessa lokakuuhun 2025 saakka.
    • Kuka? Juhla-annoksen on suunnitellut Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders.
    • Hinta? Aamiaisvieraille aamiaisbuffet + Finnjävelin juhla-annos 40 euroa. Hotellivieraat voivat täydentää huonehintaan kuuluvaa aamiaista juhla-annoksella 12,40 euron lisähintaan.

    Leena Joutsen

    Aiheesta aiemmin:

    Grand Hansa -hotelli vaalii historiallista perinnettä ja nyt myös suomalaista saunakulttuuria

    Finnjävel Helsinki Helsinki Grand Hansa hotelliaamiaiset Michelin-tähdet röpörieska
    Jaa Facebook Twitter LinkedIn Email

    Luitko jo nämä?

    Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

    Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

    KAJ kävi täällä – Wasa Teaterin kesänäyttely esittelee vöyriläisyhtyeen musikaalituotannot

    Uusimmat artikkelit

    Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

    Iittalan Naivistien mukana kaltevalle pinnalle – “kuin henkinen Vekkula”

    Tykkimäen kesä tarjoilee parastaan pikkuväelle ja horisonttia hurjapäille

    Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

    Avainsanat
    Ahvenanmaa Espoo Helsinki historia hotellit joulu Jyväskylä kansallispuistot kestävä matkailu Koli Kotka kulttuuriperintö Kuopio Kuusamo kuvataide Lahti Lappeenranta Lappi luonto majoitus matkailupalkinnot melonta Mikkeli museot musikaalit Naantali näyttelyt Oulu Porvoo Rauma ravintolat retkeily Rovaniemi Saimaa Savonlinna Tampere teatteri toimitukselta Turku Tuusula ulkoilu Vaasa vaeltaminen Vantaa vastuullisuus
    Yhteydet
    Yhteydet

    MATKAILULEHTI
    toimitus(a)matkailulehti.fi

    TOIMITUS
    Toimitusjohtaja Leena Joutsen
    leena.joutsen(a)kempulssi.fi

    PUH: 040 577 8850

    MEDIAMYYNTI
    Raija Kivinen, Markkinointituuli Tmi
    raija.kivinen(a)matkailulehti.fi
    PUH: 040 824 3820

    Tietosuoja- ja rekisteriseloste

    KEMPULSSI OY

    Kempulssi on Matkailulehden kustantaja ja julkaisija vuodesta 2023 lähtien.

    Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen yhtiön muut julkaisut ovat

    Uusiouutiset
    Työ Terveys Turvallisuus
    Tunne & Mieli
    Kemiamedia

    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
    • Suomessa tapahtuu
    • Ihmiset
    • Kilpailut
    • Yhteystiedot
    © 2025 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Kirjoita hakusana ja paina Enter, keskeytä Esc-painikkeella