Close Menu
Parastasuomessa.fi
    Juuri nyt
    • Korouoman rotkolaaksosta löytyy jäätä heinäkuun helteelläkin
    • Kätevämmin kohti itää – Etelä-Karjala saa lisää junavuoroja
    • Kotimaan aarteiden perässä – uudessa pelissä seikkaillaan Afrikan tähden Suomi-versiossa
    • Kaikenkarvaiset lemmikit valtaavat Tampereen messukeskuksen
    • Hankolainen Silversandin mökkikylä pokkasi kestävän kehityksen palkinnon
    • Tanssii kasvien kanssa – yliopiston puutarhasta musiikin ja liikkeen näyttämö
    • Ranskalaisittain Porvoossa – Bistro Gustaf on pieni gastronomian helmi
    • Kastelholman keskiaikainen linna on kappale kauneinta Ahvenanmaata
    Parastasuomessa.fiParastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Mainostajalle
    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
      1. Parasta juuri nyt
      2. Ruoka & juoma
      3. Perhematkailu
      4. Historia
      5. Lukijoiden parhaat
      6. Vuodenajat
      7. Harrastukset
      8. Majoitus
      9. Matkustaminen
      10. Kulttuuri
      11. Kestävä matkailu
      12. Parasta mainostajiltamme
      13. Näytä kaikki

      Korouoman rotkolaaksosta löytyy jäätä heinäkuun helteelläkin

      Kotimaan aarteiden perässä – uudessa pelissä seikkaillaan Afrikan tähden Suomi-versiossa

      Kastelholman keskiaikainen linna on kappale kauneinta Ahvenanmaata

      Vaarojen maraton juostaan ”paskimpaan aikaan” – Koli houkuttelee silti väkeä polkujen täydeltä

      Ranskalaisittain Porvoossa – Bistro Gustaf on pieni gastronomian helmi

      Haminan Meyerin herkullista lounasta höystävät sotahistorialliset muistot

      Nyt naatitaan – Etelä-Savo on makuelämysten mekka

      Turun linnan lounaalla maistuvat herttuan herkut

      Kotimaan aarteiden perässä – uudessa pelissä seikkaillaan Afrikan tähden Suomi-versiossa

      Kaikenkarvaiset lemmikit valtaavat Tampereen messukeskuksen

      Suomen ensimmäinen tunturivuoristorata kiidättää huvittelijoita Kuusamon taivaalla

      Lasten lääketieteen päivä Heurekassa tarjoaa ohjelmaa koko perheelle

      Historian helmiä: Pääseekö automobiililla Lappiin asti?

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Kiehtovaa kulttuurihistoriaa – uusi keskiaikainen pyhiinvaellusreitti vie kuuteen turkulaiseen kohteeseen

      Sadat hurmaavat paikallismuseot löytyvät nyt helposti yhdeltä kartalta

      Korouoman rotkolaaksosta löytyy jäätä heinäkuun helteelläkin

      Kastelholman keskiaikainen linna on kappale kauneinta Ahvenanmaata

      Elämä edestakaisin – Saimaan Riviera sytyttää aikamiehessä nuoruuden juoksuriemun

      Asiantuntija arvostelee huvipuistot – Leevi kävi Linnanmäellä, Powerparkissa ja Särkänniemessä

      Winter Warrior rantautuu Tampereelle – Näsijärvellä juostaan vaatteet päällä avantoon

      Suomalaisten mielipiteet selville – ainakin nämä asiat kuuluvat hyvään talvilomaan

      Tall Ships Races 2024 – suuret purjelaivat saapuvat taas Helsinkiin, Turkuun ja Maarianhaminaan

      On se kone! Sarka-museon näyttely kertoo, kuinka moottorit mullistivat maatalouden

      Vaarojen maraton juostaan ”paskimpaan aikaan” – Koli houkuttelee silti väkeä polkujen täydeltä

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Helsinki rakensi koirille oman Sibelius-monumentin ja koirien kanssa matkaaville nähtävyysreitin

      Sujuvasti suppilovahveroiden perään – uusi kartta auttaa löytämään sieniapajat

      Hämeenlinnan Vaakuna-hotelli avautui kokonaan uudistuneena

      Omenahotellit avaavat ovensa lemmikeille

      Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa

      Yövyin täällä – Turun Hamburger Börs on klassikkohotellin onnistunut päivitys

      Kätevämmin kohti itää – Etelä-Karjala saa lisää junavuoroja

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Helposti Hankoon – uusi junayhteys pitää kesäkaupungin lähellä

      Taksi tuo ja taksi vie – halki aaltojen Vesijärvellä ja Päijänteellä

      Tanssii kasvien kanssa – yliopiston puutarhasta musiikin ja liikkeen näyttämö

      Inkeri Julkunen ja muut suomalaiset naivistit ilahduttavat Pohjanmaan museossa

      Loistava ystäväni – Elena Ferranten menestysteos teatterin lavalla Lahdessa

      Vielä ehdit: Ateneumin suurnäyttely kertoo naisten hankalasta tiestä taiteilijaksi

      Hankolainen Silversandin mökkikylä pokkasi kestävän kehityksen palkinnon

      Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

      Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Korouoman rotkolaaksosta löytyy jäätä heinäkuun helteelläkin

      Kätevämmin kohti itää – Etelä-Karjala saa lisää junavuoroja

      Kotimaan aarteiden perässä – uudessa pelissä seikkaillaan Afrikan tähden Suomi-versiossa

      Kaikenkarvaiset lemmikit valtaavat Tampereen messukeskuksen

      Korouoman rotkolaaksosta löytyy jäätä heinäkuun helteelläkin

      Kätevämmin kohti itää – Etelä-Karjala saa lisää junavuoroja

      Kotimaan aarteiden perässä – uudessa pelissä seikkaillaan Afrikan tähden Suomi-versiossa

      Kaikenkarvaiset lemmikit valtaavat Tampereen messukeskuksen

    • Kulttuuri
    • Lukijoiden parhaat
    • Perhematkailu
    • Ruoka & juoma
    • Suomessa tapahtuu
    • Kilpailut
      • Visailut
      • Paras juttu -äänestys
    • Yhteystiedot
    Parastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    Etusivu » Uutiset » Liepuskan Herkkupaja ja Haapalan panimoravintola pokkasivat ruokakulttuuripalkinnot
    Ruoka & juoma

    Liepuskan Herkkupaja ja Haapalan panimoravintola pokkasivat ruokakulttuuripalkinnot

    Nilsiäläisen Liepuskan perinteiset leipomotuotteet vakuuttivat palkintoraadin. Kuva: Marc Sabat.
    Jaa
    Facebook Twitter LinkedIn Email

    Vuoden 2024 Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot on myönnetty nilsiäläiselle Liepuskan Herkkupajalle ja sotkamolaiselle Haapalan panimoravintolalle.

    Liepuskan Herkkupaja nojaa aitoon, puhtaaseen, suomalaiseen gourmet-lähiruokaan, palkintoraati kiittää. Pajan pohjana ovat ylisukupolviset, jopa sata vuotta vanhat reseptit ja käsityö – esimerkiksi jokainen karjalanpiirakka rypytetään käsin.

    Savolainen Herkkupaja yhdistää ikiaikaisen perinteen moderneihin ja rohkeisiin mukaelmiin ennakkoluulottomasti ja rakkaudella. Palkitsija mainitsee erityisesti minikorvapuustit ja marjakukot sekä kantarellitartaletit ja vegaaniset tuotteet.

    Liepuskaa pyörittävät toimitusjohtaja Eeva-Maria Turunen (vas.), hänen puolisonsa, myyntijohtaja Timo Turunen (oik.) sekä Eeva-Maria Turusen äiti, mestarileipuri Riitta Vartiainen. Kuva: Akseli Muraja/Alma Media.

    Liepuska hyödyntää monipuolisesti paikallisia raaka-aineita, viljoja, marjoja, kalaa ja lihaa. Käsin tekeminen mahdollistaa tuotteiden ketterän räätälöinnin tilaajan toiveiden mukaisesti, raati kuvailee.

    Voimaa omista juurista

    Kainuulaisen Haapalan tilan juuret juontavat peräti 1600-luvulle. Haapalan tila on ollut Korhosten suvun omistuksessa vuodesta 1904, ja nyt sitä jatkaa jo viides polvi.

    Yrittäjäpari Kaisa ja Craig Tylerin käsissä Haapalasta on kehittynyt ravintolan, pienpanimon, majoitusaittojen ja hirsisaunojen perinteitä henkivä kokonaisuus, palkitsija kertoo.

    Kaisa ja Craig Tyler ovat 1600-luvulla perustetun Haapalan tilan nykyiset vetäjät. Kuva: Haapalan panimoravintola.

    Panimoravintolassa tarjoiltavat ruokalajit ovat syntyneet suomalaisen ja kainuulaisen ruokaperinteen innoittamina, mutta mukana ripaus modernia twistiä. Keittiön raaka-aineet tulevat omista metsistä ja puutarhasta ja suoraan kainuulaisilta tuottajilta.

    Haapalan pienpanimo on Kainuun alueella ainoa laatuaan. Sen oluet ovat brittityylisiä mutta suomalaisella historialla ja makumaailmalla maustettuja.

    Paikalliset ainekset, puhtaat raaka-aineet, huolellisesti valmistetut oluet ja pitkäjänteinen, korkealaatuinen työ heijastavat yrittäjien sitoutuneisuutta kestävään liiketoimintaan, raati sanoo.

    Haapalan pöydässä yhdistyvät kainuulaiset herkut ja itse pantu brittityylinen olut. Kuva: Haapalan panimoravintola.

    Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan, ruoantuotannon ja ruokakulttuurin puolesta.

    Vuoden 2024 palkinnoilla haluttiin huomioida erityisesti suomalaista leivontakulttuuria ja -perinteitä sekä kotimaista matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan ansioitunutta toimintaa. Palkintojen arvo on 5 000 euroa.

    Keittiömestari Jaakko ”Kokki” Kolmosen (1941–2016) nimeä kantavan rahaston tarkoituksena on tukea suomalaista ruokakulttuuria. Palkinnonsaajat valitsi rahaston toimikunta.

    Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö, joka jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin viisi miljoonaa euroa.

    juomakulttuuri lähiruoka Nilsiä perinneleivonnaiset ruokakulttuuri ruokaperinne Sotkamo
    Jaa Facebook Twitter LinkedIn Email

    Luitko jo nämä?

    Ranskalaisittain Porvoossa – Bistro Gustaf on pieni gastronomian helmi

    Haminan Meyerin herkullista lounasta höystävät sotahistorialliset muistot

    Nyt naatitaan – Etelä-Savo on makuelämysten mekka

    Uusimmat artikkelit

    Korouoman rotkolaaksosta löytyy jäätä heinäkuun helteelläkin

    Kätevämmin kohti itää – Etelä-Karjala saa lisää junavuoroja

    Kotimaan aarteiden perässä – uudessa pelissä seikkaillaan Afrikan tähden Suomi-versiossa

    Kaikenkarvaiset lemmikit valtaavat Tampereen messukeskuksen

    Avainsanat
    Ahvenanmaa Espoo festivaalit Helsinki Herkuttelua historian havinassa historia hotellit Inari Jyväskylä kansallispuistot kestävä matkailu Koli Kotka kulttuuriperintö Kuopio Kuusamo kuvataide Lahti Lappeenranta Lappi luonto majoitus melonta Mikkeli museot musikaalit Naantali näyttelyt Oulu Pori Porvoo Rauma ravintolat retkeily Rovaniemi Saimaa Savonlinna sotahistoria Tampere teatteri Turku ulkoilu Vaasa Vantaa vastuullisuus
    Yhteydet
    Yhteydet

    MATKAILULEHTI
    toimitus(a)matkailulehti.fi

    TOIMITUS
    Toimitusjohtaja Leena Joutsen
    leena.joutsen(a)kempulssi.fi

    PUH: 040 577 8850

    MEDIAMYYNTI
    Raija Kivinen, Markkinointituuli Tmi
    raija.kivinen(a)matkailulehti.fi
    PUH: 040 824 3820

    Tietosuoja- ja rekisteriseloste

    KEMPULSSI OY

    Kempulssi on Matkailulehden kustantaja ja julkaisija vuodesta 2023 lähtien.

    Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen yhtiön muut julkaisut ovat

    Uusiouutiset
    Työ Terveys Turvallisuus
    Tunne & Mieli
    Kemiamedia

    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
    • Suomessa tapahtuu
    • Ihmiset
    • Kilpailut
    • Yhteystiedot
    © 2025 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Kirjoita hakusana ja paina Enter, keskeytä Esc-painikkeella