Close Menu
Parastasuomessa.fi
    Juuri nyt
    • Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia
    • Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista
    • Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden
    • Virkatut veistokset, kirjotut kyläläiset – Liisa Hietasen tekstiilityöt hykerryttävät Heinolassa
    • Kultaisen saappaan metsästys houkuttelee kansaa syysluontoon
    • Silakkamarkkinoilla juhlitaan arvokasta meren viljaa
    • Arktisia aromeja Oulussa – onnistunut Makuseikkailu johdattaa kohti vuoden 2026 herkkupöytää
    • Senaatintorin tuntematon helmi – ”maailman kaunein kirjasto” viettää avointen ovien päivää
    Parastasuomessa.fiParastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Mainostajalle
    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
      1. Parasta juuri nyt
      2. Ruoka & juoma
      3. Perhematkailu
      4. Historia
      5. Lukijoiden parhaat
      6. Vuodenajat
      7. Harrastukset
      8. Majoitus
      9. Matkustaminen
      10. Kulttuuri
      11. Kestävä matkailu
      12. Parasta mainostajiltamme
      13. Näytä kaikki

      Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden

      Virkatut veistokset, kirjotut kyläläiset – Liisa Hietasen tekstiilityöt hykerryttävät Heinolassa

      Silakkamarkkinoilla juhlitaan arvokasta meren viljaa

      Senaatintorin tuntematon helmi – ”maailman kaunein kirjasto” viettää avointen ovien päivää

      Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista

      Silakkamarkkinoilla juhlitaan arvokasta meren viljaa

      Arktisia aromeja Oulussa – onnistunut Makuseikkailu johdattaa kohti vuoden 2026 herkkupöytää

      Ranskalaisittain Porvoossa – Bistro Gustaf on pieni gastronomian helmi

      Hurmaava Kurpitsapuisto huipentaa Salon Halloween-juhlinnan

      Kultamitali Särkänniemelle – Drifti palkittiin Euroopan parhaana perhelaitteena

      Kotimaan aarteiden perässä – uudessa pelissä seikkaillaan Afrikan tähden Suomi-versiossa

      Kaikenkarvaiset lemmikit valtaavat Tampereen messukeskuksen

      Senaatintorin tuntematon helmi – ”maailman kaunein kirjasto” viettää avointen ovien päivää

      Historian helmiä: Pääseekö automobiililla Lappiin asti?

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Kiehtovaa kulttuurihistoriaa – uusi keskiaikainen pyhiinvaellusreitti vie kuuteen turkulaiseen kohteeseen

      Korouoman rotkolaaksosta löytyy jäätä heinäkuun helteelläkin

      Kastelholman keskiaikainen linna on kappale kauneinta Ahvenanmaata

      Elämä edestakaisin – Saimaan Riviera sytyttää aikamiehessä nuoruuden juoksuriemun

      Asiantuntija arvostelee huvipuistot – Leevi kävi Linnanmäellä, Powerparkissa ja Särkänniemessä

      Winter Warrior rantautuu Tampereelle – Näsijärvellä juostaan vaatteet päällä avantoon

      Suomalaisten mielipiteet selville – ainakin nämä asiat kuuluvat hyvään talvilomaan

      Tall Ships Races 2024 – suuret purjelaivat saapuvat taas Helsinkiin, Turkuun ja Maarianhaminaan

      On se kone! Sarka-museon näyttely kertoo, kuinka moottorit mullistivat maatalouden

      Vaarojen maraton juostaan ”paskimpaan aikaan” – Koli houkuttelee silti väkeä polkujen täydeltä

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Helsinki rakensi koirille oman Sibelius-monumentin ja koirien kanssa matkaaville nähtävyysreitin

      Sujuvasti suppilovahveroiden perään – uusi kartta auttaa löytämään sieniapajat

      Hämeenlinnan Vaakuna-hotelli avautui kokonaan uudistuneena

      Omenahotellit avaavat ovensa lemmikeille

      Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa

      Yövyin täällä – Turun Hamburger Börs on klassikkohotellin onnistunut päivitys

      Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

      Kätevämmin kohti itää – Etelä-Karjala saa lisää junavuoroja

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Helposti Hankoon – uusi junayhteys pitää kesäkaupungin lähellä

      Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden

      Virkatut veistokset, kirjotut kyläläiset – Liisa Hietasen tekstiilityöt hykerryttävät Heinolassa

      Senaatintorin tuntematon helmi – ”maailman kaunein kirjasto” viettää avointen ovien päivää

      Luonto ihmisen peilinä – Antrei Hartikaisen palkintonäyttely Didrichsenin taidemuseossa

      Hankolainen Silversandin mökkikylä pokkasi kestävän kehityksen palkinnon

      Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

      Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

      Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista

      Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden

      Virkatut veistokset, kirjotut kyläläiset – Liisa Hietasen tekstiilityöt hykerryttävät Heinolassa

      Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

      Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista

      Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden

      Virkatut veistokset, kirjotut kyläläiset – Liisa Hietasen tekstiilityöt hykerryttävät Heinolassa

    • Kulttuuri
    • Lukijoiden parhaat
    • Perhematkailu
    • Ruoka & juoma
    • Suomessa tapahtuu
    • Kilpailut
      • Visailut
      • Paras juttu -äänestys
    • Yhteystiedot
    Parastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    Etusivu » Uutiset » Kaupungin parhaalla brunssilla Helsingin Grand Hansa -hotellin ravintolassa
    Ruoka & juoma

    Kaupungin parhaalla brunssilla Helsingin Grand Hansa -hotellin ravintolassa

    Hansa Cafe Bar & Brasserien brunssipöytä on viikonloppuisin avoinna kello 7–13. Kuva: NH Collection Grand Hansa Hotels.
    Jaa
    Facebook Twitter LinkedIn Email

    Vuonna 2024 pääkaupungin keskustaan avatun Grand Hansa -hotellin Cafe Bar & Brasserie -ravintola tarjoilee mainiota brunssiaan myös muille kuin hotellissa majoittuville.

    Vappu Ikonen

    22.5.2025     Helsinki Grand Hansa -hotelli levittäytyy kolmeen rakennukseen kokonaisen korttelin mitalle Mannerheimintieltä Kaivokadulle. Sisäänkäynti sekä hotelliin että ravintolaan on Uudelta ylioppilastalolta Mannerheimintien puolelta.

    Valtavassa korttelissa on harjoitettu monipuolista anniskelutoimintaa jo toistasataa vuotta. Iloisia iltoja nykyisen Grand Hansan katon alla ovat viettäneet niin valtiomiehet Mannerheimista lähtien kuin kulttuuriväki Pentti Saarikoskea myöten.

    Kuuluisan arkkitehdin Armas Lindgrenin piirtämä Seurahuoneen uusi rakennus valmistui Kaivokadulle vuonna 1913. Talo oli tuohon aikaan huippumoderni, sillä jokaisessa huoneessa oli puhelin, lämmin vesi ja keskuslämmitys.

    Kaivokadulla vastapäätä rautatieasemaa sijaitsevan entisen Seurahuoneen juhlasali palvelee nykyään Grand Hansa -hotellin tilausravintolana. Kuva: NH Collection Grand Hansa Hotels.

    Talon johtajana toimi hotellimaailman legenda Wilhelm Noschis, joka poliittisesti levottomina aikoina siirsi majoitusliikkeen ruotsalaisen vaimonsa Anna Noschisin nimiin, varmuuden vuoksi. 1970-luvulla tuolloin jo yli 80-vuotias Anna Noschis myi hotellin Elanto-ketjulle.

    Kansan keittiöstä ranskalais-skandinaaviseen cuisineen

    Vuonna 1968 korttelin keskivaiheilta purettiin – voimakkaasta vastustuksesta huolimatta – Uuden ylioppilastalon (1910, Armas Lindgren ja Wivi Lönn) siipirakennus, jossa olivat toimineet Hansa- hotelli ja legendaarinen Hansa-ravintola, 1960-luvun kulttuuriradikaalien olohuone.

    Purkamisen jälkeen runoilijat ja muut taiteilijat siirtyivät suunnittelemaan vallankumousta Mannerheimintien toiselle puolelle vähintään yhtä legendaariseen Kosmokseen.

    Puretun talon tilalle nousi oman aikansa arvostetun arkkitehdin Kosti Kurosen suunnittelema Hansa-niminen liikerakennus, joka siis nykyään on osa Grand Hansa -hotellia.

    Sisäänkäynti sekä Grand Hansa -hotelliin että Hansa Cafe Bar & Brasserie -ravintolaan löytyy Ylioppilasaukiolta Mannerheimintien varrelta. Kuva: NH Collection Grand Hansa Hotels.

    Uuden ylioppilastalon ensimmäisen ravintolan nimi oli vaatimattomasti Kansan keittiö, seuraavan jo lupaavammin Trocadero. Vuonna 1936 tiloissa aloitti vuosikymmeniä toiminut Hungaria.

    Nykyinen Hansa Cafe Bar & Brasserie tarjoilee aamiaisen lisäksi lounasta ja ranskalais-skandinaavisia illallismakuja.

    Yövyin täällä – Grand Hansa tarjoaa huippulaatuisen hotellielämyksen Helsingin sydämessä

    Hotellin liki kaikki 224 huonetta olivat käyntimme aikana täynnä, mutta ravintolassa ei jonoja ainakaan kello yhdeksältä näkynyt. Väljyyden salaisuus saattaa olla viikonlopun aikataulu, sillä brunssi on tuolloin tarjolla aamuseitsemästä peräti kello yhteen iltapäivällä.

    Kaikki lähtee leivästä

    Superystävällinen asiakaspalvelija esitteli kiireettömästi ja hymyillen brunssin antimet ja johdatti nälkäiset ikkunapöytään. Saimme eteemme lämpimien ruokien menyyn sekä kahvit ja cavat pöytään tarjoiltuina.

    Katettuina olivat ainakin hedelmä- ja smoothiepöytä, lämpimät ruuat, kalat ja kasvikset, leipäpöytä ja makeiden herkkujen pöytä. Kaikkea ei siis kyennyt millään kokeilemaan.

    Hansan brunssin huimasta valikoimasta on helppo löytää itselleen mieluista purtavaa. Kuva: Vappu Ikonen.

    Erityisen maistuvia olivat lohirulla ja sillit. Pöytään tarjoiltu sieni-pinaatti-juustomunakas oli ranskalaisen kuohkea ja seuralaiseni pekoni-munatoast herkullinen. Munakokkeli tehdään keittiössä itse. Pienessä lasimaljassa tarjoiltu chiavanukas oli ihanan raikas makupala.

    Ravintola satsaa erityisesti leipiin, joita kannattaa maistella monipuolisesti. Suurin osa leivotaan omassa keittiössä, mutta esimerkiksi mahtavat karjalanpiirakat tulevat maineikkaalta Rönttösrouvalta. Seurueemme suosikiksi nousi hapanjuurileipä.

    Brunssin hinta niille, jotka eivät majoitu hotellissa, on 36 euroa, mikä ei laatuun nähden ole liikaa. Pöytävaraus on välttämätön.

    Lue myös:

    Finnjävel toi suomalaisen perinnerieskan juhlivan Helsinki Grand -hotellin aamiaispöytään

    Grand Hansa -hotelli vaalii historiallista perinnettä ja nyt myös suomalaista saunakulttuuria

    brunssit Hansa Cafe Bar & Brasserie Helsinki Helsinki Grand Hansa -hotelli Herkuttelua historian havinassa
    Jaa Facebook Twitter LinkedIn Email

    Luitko jo nämä?

    Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

    Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista

    Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden

    Uusimmat artikkelit

    Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

    Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista

    Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden

    Virkatut veistokset, kirjotut kyläläiset – Liisa Hietasen tekstiilityöt hykerryttävät Heinolassa

    Avainsanat
    Ahvenanmaa Espoo festivaalit Helsinki Herkuttelua historian havinassa historia hotellit Inari Jyväskylä kansallispuistot Koli Kotka kulttuuriperintö Kuopio Kuusamo kuvataide Lahti Lappeenranta Lappi luonto majoitus melonta Mikkeli museot musikaalit Naantali näyttelyt Oulu Pori Porvoo Rauma ravintolat retkeily Rovaniemi Saimaa Savonlinna sotahistoria Särkänniemi Tampere teatteri Turku ulkoilu Vaasa Vantaa vastuullisuus
    Yhteydet
    Yhteydet

    MATKAILULEHTI
    toimitus(a)matkailulehti.fi

    TOIMITUS
    Toimitusjohtaja Leena Joutsen
    leena.joutsen(a)kempulssi.fi

    PUH: 040 577 8850

    MEDIAMYYNTI
    Raija Kivinen, Markkinointituuli Tmi
    raija.kivinen(a)matkailulehti.fi
    PUH: 040 824 3820

    Tietosuoja- ja rekisteriseloste

    KEMPULSSI OY

    Kempulssi on Matkailulehden kustantaja ja julkaisija vuodesta 2023 lähtien.

    Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen yhtiön muut julkaisut ovat

    Uusiouutiset
    Työ Terveys Turvallisuus
    Tunne & Mieli
    Kemiamedia

    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
    • Suomessa tapahtuu
    • Ihmiset
    • Kilpailut
    • Yhteystiedot
    © 2025 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Kirjoita hakusana ja paina Enter, keskeytä Esc-painikkeella