Close Menu
Parastasuomessa.fi
    Juuri nyt
    • Salaisuuksia ja kaltevia pintoja – Voipaalan taidekeskuksen ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyt ihastuttavat
    • Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa
    • Pori Jazz soi kaikenikäisille − huippunimet viihdyttävät myös perheen pienimpiä
    • Joko mustikat ovat kypsiä? Uusi sovellus kertoo, milloin on aika suunnata marjametsään
    • Mokka-Pirtti tarjoilee kahvit Kummelien tapaan
    • Nessun dorma lautasella – Savonlinnan ravintolat jalostavat oopperat myös makunautinnoiksi
    • Kirja-arvio: Suomen parhaat päiväretkikohteet on upea perusteos retkeilyn ystäville
    • Pinttiä, pilkkuja, kukkia – Nuutajärven lasimuseo kunnioittaa taiteilija Kerttu Nurmisen upeaa elämäntyötä
    Parastasuomessa.fiParastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Mainostajalle
    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
      1. Parasta juuri nyt
      2. Ruoka & juoma
      3. Perhematkailu
      4. Historia
      5. Lukijoiden parhaat
      6. Vuodenajat
      7. Harrastukset
      8. Majoitus
      9. Matkustaminen
      10. Kulttuuri
      11. Kestävä matkailu
      12. Parasta mainostajiltamme
      13. Näytä kaikki

      Salaisuuksia ja kaltevia pintoja – Voipaalan taidekeskuksen ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyt ihastuttavat

      Nessun dorma lautasella – Savonlinnan ravintolat jalostavat oopperat myös makunautinnoiksi

      Inariviikoilla juhlitaan pohjoisen yöttömässä yössä

      Vincent van Gogh herää eloon Tampere-talossa – kokemus lähes räjäyttää tajunnan

      Mokka-Pirtti tarjoilee kahvit Kummelien tapaan

      Nessun dorma lautasella – Savonlinnan ravintolat jalostavat oopperat myös makunautinnoiksi

      Mutteri-kahvila on lauttasaarelainen klassikko

      Kupponen kuumaa kastettavan kera – kahdeksan ihanaa kahvilaa Helsingissä

      Salaisuuksia ja kaltevia pintoja – Voipaalan taidekeskuksen ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyt ihastuttavat

      Pori Jazz soi kaikenikäisille − huippunimet viihdyttävät myös perheen pienimpiä

      Vincent van Gogh herää eloon Tampere-talossa – kokemus lähes räjäyttää tajunnan

      Lapset kuvittelivat avaruuden – Porissa näet, millaisen

      Sadat hurmaavat paikallismuseot löytyvät nyt helposti yhdeltä kartalta

      Muinais-dna kertoo ihmisten ja kotieläinten historiasta – Vapriikissa pääsee huikealle aikamatkalle menneisyyteen

      Piikkilankojen takana – Vuoden harrastajateatteri istuttaa kesäkatsojan Paimion internointileiriin

      Lauri Törnin jalanjäljillä Haminassa – ympyräkaupunki on sotahistorian ystävän mansikkapaikka

      Mahtava Möhkö ja vaikuttava Sotatie – elämysmatkalla Ilomantsissa

      Letkeää loikoilua ja villiä tanssia linnan suojissa Turun Kesärauhassa

      Sodankylän ihme – elokuvan juhlaa keskiyön auringon alla

      Varhainen pyöräilijä madon löytää – kaiken näkee toisin kuin autosta

      Winter Warrior rantautuu Tampereelle – Näsijärvellä juostaan vaatteet päällä avantoon

      Suomalaisten mielipiteet selville – ainakin nämä asiat kuuluvat hyvään talvilomaan

      Tall Ships Races 2024 – suuret purjelaivat saapuvat taas Helsinkiin, Turkuun ja Maarianhaminaan

      Alvar Aalto loi harvinaislaatuisen 1960-luvun taiteilijakodin – Villa Kokkonen avautuu taas yleisölle

      Joko mustikat ovat kypsiä? Uusi sovellus kertoo, milloin on aika suunnata marjametsään

      Kenkäveron käsityömarkkinoilta saa vinkkejä vaikka kansallispuvun tuunaamiseen

      Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

      Saaristossa savuaa suomalainen luksus – sauna houkuttelee kylpijöitä Rymättylään läheltä ja kaukaa

      Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa

      Yövyin täällä – Turun Hamburger Börs on klassikkohotellin onnistunut päivitys

      Langin Kauppahuone palkittiin Vuoden majoituskohteena – pikkuhotellin kesänäyttely palaa purjelaivojen aikakaudelle

      Yövyin täällä – Grand Hansa tarjoaa huippulaatuisen hotellielämyksen Helsingin sydämessä

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Helposti Hankoon – uusi junayhteys pitää kesäkaupungin lähellä

      Taksi tuo ja taksi vie – halki aaltojen Vesijärvellä ja Päijänteellä

      Helpotusta ruuhka-aikoihin – Finavia laajentaa Rovaniemen lentoaseman terminaalia

      Salaisuuksia ja kaltevia pintoja – Voipaalan taidekeskuksen ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyt ihastuttavat

      Pori Jazz soi kaikenikäisille − huippunimet viihdyttävät myös perheen pienimpiä

      Pinttiä, pilkkuja, kukkia – Nuutajärven lasimuseo kunnioittaa taiteilija Kerttu Nurmisen upeaa elämäntyötä

      Inariviikoilla juhlitaan pohjoisen yöttömässä yössä

      Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Maalla maistuu kesältä – kansalaiset aikovat nauttia lomasta Suomessa

      Muisti-museon uusi näyttely kunnioittaa veteraanisukupolven työtä – Mikkeli esittäytyi Kotimaan matkailumessuilla

      Salaisuuksia ja kaltevia pintoja – Voipaalan taidekeskuksen ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyt ihastuttavat

      Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa

      Pori Jazz soi kaikenikäisille − huippunimet viihdyttävät myös perheen pienimpiä

      Joko mustikat ovat kypsiä? Uusi sovellus kertoo, milloin on aika suunnata marjametsään

      Salaisuuksia ja kaltevia pintoja – Voipaalan taidekeskuksen ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyt ihastuttavat

      Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa

      Pori Jazz soi kaikenikäisille − huippunimet viihdyttävät myös perheen pienimpiä

      Joko mustikat ovat kypsiä? Uusi sovellus kertoo, milloin on aika suunnata marjametsään

    • Kulttuuri
    • Lukijoiden parhaat
    • Perhematkailu
    • Ruoka & juoma
    • Suomessa tapahtuu
    • Kilpailut
      • Visailut
      • Paras juttu -äänestys
    • Yhteystiedot
    Parastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    Etusivu » Uutiset » Liepuskan Herkkupaja ja Haapalan panimoravintola pokkasivat ruokakulttuuripalkinnot
    Ruoka & juoma

    Liepuskan Herkkupaja ja Haapalan panimoravintola pokkasivat ruokakulttuuripalkinnot

    Nilsiäläisen Liepuskan perinteiset leipomotuotteet vakuuttivat palkintoraadin. Kuva: Marc Sabat.
    Jaa
    Facebook Twitter LinkedIn Email

    Vuoden 2024 Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot on myönnetty nilsiäläiselle Liepuskan Herkkupajalle ja sotkamolaiselle Haapalan panimoravintolalle.

    Liepuskan Herkkupaja nojaa aitoon, puhtaaseen, suomalaiseen gourmet-lähiruokaan, palkintoraati kiittää. Pajan pohjana ovat ylisukupolviset, jopa sata vuotta vanhat reseptit ja käsityö – esimerkiksi jokainen karjalanpiirakka rypytetään käsin.

    Savolainen Herkkupaja yhdistää ikiaikaisen perinteen moderneihin ja rohkeisiin mukaelmiin ennakkoluulottomasti ja rakkaudella. Palkitsija mainitsee erityisesti minikorvapuustit ja marjakukot sekä kantarellitartaletit ja vegaaniset tuotteet.

    Liepuskaa pyörittävät toimitusjohtaja Eeva-Maria Turunen (vas.), hänen puolisonsa, myyntijohtaja Timo Turunen (oik.) sekä Eeva-Maria Turusen äiti, mestarileipuri Riitta Vartiainen. Kuva: Akseli Muraja/Alma Media.

    Liepuska hyödyntää monipuolisesti paikallisia raaka-aineita, viljoja, marjoja, kalaa ja lihaa. Käsin tekeminen mahdollistaa tuotteiden ketterän räätälöinnin tilaajan toiveiden mukaisesti, raati kuvailee.

    Voimaa omista juurista

    Kainuulaisen Haapalan tilan juuret juontavat peräti 1600-luvulle. Haapalan tila on ollut Korhosten suvun omistuksessa vuodesta 1904, ja nyt sitä jatkaa jo viides polvi.

    Yrittäjäpari Kaisa ja Craig Tylerin käsissä Haapalasta on kehittynyt ravintolan, pienpanimon, majoitusaittojen ja hirsisaunojen perinteitä henkivä kokonaisuus, palkitsija kertoo.

    Kaisa ja Craig Tyler ovat 1600-luvulla perustetun Haapalan tilan nykyiset vetäjät. Kuva: Haapalan panimoravintola.

    Panimoravintolassa tarjoiltavat ruokalajit ovat syntyneet suomalaisen ja kainuulaisen ruokaperinteen innoittamina, mutta mukana ripaus modernia twistiä. Keittiön raaka-aineet tulevat omista metsistä ja puutarhasta ja suoraan kainuulaisilta tuottajilta.

    Haapalan pienpanimo on Kainuun alueella ainoa laatuaan. Sen oluet ovat brittityylisiä mutta suomalaisella historialla ja makumaailmalla maustettuja.

    Paikalliset ainekset, puhtaat raaka-aineet, huolellisesti valmistetut oluet ja pitkäjänteinen, korkealaatuinen työ heijastavat yrittäjien sitoutuneisuutta kestävään liiketoimintaan, raati sanoo.

    Haapalan pöydässä yhdistyvät kainuulaiset herkut ja itse pantu brittityylinen olut. Kuva: Haapalan panimoravintola.

    Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan, ruoantuotannon ja ruokakulttuurin puolesta.

    Vuoden 2024 palkinnoilla haluttiin huomioida erityisesti suomalaista leivontakulttuuria ja -perinteitä sekä kotimaista matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan ansioitunutta toimintaa. Palkintojen arvo on 5 000 euroa.

    Keittiömestari Jaakko ”Kokki” Kolmosen (1941–2016) nimeä kantavan rahaston tarkoituksena on tukea suomalaista ruokakulttuuria. Palkinnonsaajat valitsi rahaston toimikunta.

    Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö, joka jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin viisi miljoonaa euroa.

    juomakulttuuri lähiruoka Nilsiä perinneleivonnaiset ruokakulttuuri ruokaperinne Sotkamo
    Jaa Facebook Twitter LinkedIn Email

    Luitko jo nämä?

    Mokka-Pirtti tarjoilee kahvit Kummelien tapaan

    Nessun dorma lautasella – Savonlinnan ravintolat jalostavat oopperat myös makunautinnoiksi

    Mutteri-kahvila on lauttasaarelainen klassikko

    Uusimmat artikkelit

    Salaisuuksia ja kaltevia pintoja – Voipaalan taidekeskuksen ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyt ihastuttavat

    Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa

    Pori Jazz soi kaikenikäisille − huippunimet viihdyttävät myös perheen pienimpiä

    Joko mustikat ovat kypsiä? Uusi sovellus kertoo, milloin on aika suunnata marjametsään

    Avainsanat
    Ahvenanmaa Espoo festivaalit Helsinki historia hotellit Inari Jyväskylä kansallispuistot kestävä matkailu Koli Kotka kulttuuriperintö Kuopio Kuusamo kuvataide Lahti Lappeenranta Lappi luonto majoitus melonta Mikkeli museot musikaalit Naantali näyttelyt Oulu Pori Porvoo Rauma ravintolat retkeily Rovaniemi Saimaa Savonlinna Tampere teatteri Turku Tuusula ulkoilu Vaasa vaeltaminen Vantaa vastuullisuus
    Yhteydet
    Yhteydet

    MATKAILULEHTI
    toimitus(a)matkailulehti.fi

    TOIMITUS
    Toimitusjohtaja Leena Joutsen
    leena.joutsen(a)kempulssi.fi

    PUH: 040 577 8850

    MEDIAMYYNTI
    Raija Kivinen, Markkinointituuli Tmi
    raija.kivinen(a)matkailulehti.fi
    PUH: 040 824 3820

    Tietosuoja- ja rekisteriseloste

    KEMPULSSI OY

    Kempulssi on Matkailulehden kustantaja ja julkaisija vuodesta 2023 lähtien.

    Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen yhtiön muut julkaisut ovat

    Uusiouutiset
    Työ Terveys Turvallisuus
    Tunne & Mieli
    Kemiamedia

    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
    • Suomessa tapahtuu
    • Ihmiset
    • Kilpailut
    • Yhteystiedot
    © 2025 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Kirjoita hakusana ja paina Enter, keskeytä Esc-painikkeella