Close Menu
Parastasuomessa.fi
    Juuri nyt
    • Arvio: Tampereen Kaunotar ja hirviö -musikaali ”loistaa säteillen ja lailla auringon”
    • Läkkipelti taipuu taitavissa käsissä – Fyrrykyröön pläkkyrit esittäytyvät Seinäjoella
    • Helsingin Kirjamessut viettää syntymäpäiviään – neljännesvuosisata kirjallisuuden juhlaa
    • Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia
    • Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista
    • Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden
    • Virkatut veistokset, kirjotut kyläläiset – Liisa Hietasen tekstiilityöt hykerryttävät Heinolassa
    • Kultaisen saappaan metsästys houkuttelee kansaa syysluontoon
    Parastasuomessa.fiParastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Mainostajalle
    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
      1. Parasta juuri nyt
      2. Ruoka & juoma
      3. Perhematkailu
      4. Historia
      5. Lukijoiden parhaat
      6. Vuodenajat
      7. Harrastukset
      8. Majoitus
      9. Matkustaminen
      10. Kulttuuri
      11. Kestävä matkailu
      12. Parasta mainostajiltamme
      13. Näytä kaikki

      Arvio: Tampereen Kaunotar ja hirviö -musikaali ”loistaa säteillen ja lailla auringon”

      Läkkipelti taipuu taitavissa käsissä – Fyrrykyröön pläkkyrit esittäytyvät Seinäjoella

      Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden

      Virkatut veistokset, kirjotut kyläläiset – Liisa Hietasen tekstiilityöt hykerryttävät Heinolassa

      Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista

      Silakkamarkkinoilla juhlitaan arvokasta meren viljaa

      Arktisia aromeja Oulussa – onnistunut Makuseikkailu johdattaa kohti vuoden 2026 herkkupöytää

      Ranskalaisittain Porvoossa – Bistro Gustaf on pieni gastronomian helmi

      Arvio: Tampereen Kaunotar ja hirviö -musikaali ”loistaa säteillen ja lailla auringon”

      Hurmaava Kurpitsapuisto huipentaa Salon Halloween-juhlinnan

      Kultamitali Särkänniemelle – Drifti palkittiin Euroopan parhaana perhelaitteena

      Kotimaan aarteiden perässä – uudessa pelissä seikkaillaan Afrikan tähden Suomi-versiossa

      Läkkipelti taipuu taitavissa käsissä – Fyrrykyröön pläkkyrit esittäytyvät Seinäjoella

      Senaatintorin tuntematon helmi – ”maailman kaunein kirjasto” viettää avointen ovien päivää

      Historian helmiä: Pääseekö automobiililla Lappiin asti?

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Korouoman rotkolaaksosta löytyy jäätä heinäkuun helteelläkin

      Kastelholman keskiaikainen linna on kappale kauneinta Ahvenanmaata

      Elämä edestakaisin – Saimaan Riviera sytyttää aikamiehessä nuoruuden juoksuriemun

      Asiantuntija arvostelee huvipuistot – Leevi kävi Linnanmäellä, Powerparkissa ja Särkänniemessä

      Winter Warrior rantautuu Tampereelle – Näsijärvellä juostaan vaatteet päällä avantoon

      Suomalaisten mielipiteet selville – ainakin nämä asiat kuuluvat hyvään talvilomaan

      Tall Ships Races 2024 – suuret purjelaivat saapuvat taas Helsinkiin, Turkuun ja Maarianhaminaan

      On se kone! Sarka-museon näyttely kertoo, kuinka moottorit mullistivat maatalouden

      Vaarojen maraton juostaan ”paskimpaan aikaan” – Koli houkuttelee silti väkeä polkujen täydeltä

      Kun Olavinlinna piiritettiin – Savonlinna siirtyy syyskuun tapahtumassa 1700-luvulle

      Helsinki rakensi koirille oman Sibelius-monumentin ja koirien kanssa matkaaville nähtävyysreitin

      Sujuvasti suppilovahveroiden perään – uusi kartta auttaa löytämään sieniapajat

      Hämeenlinnan Vaakuna-hotelli avautui kokonaan uudistuneena

      Omenahotellit avaavat ovensa lemmikeille

      Yövyin täällä – hotelli Arkipelag on kesäparatiisi Maarianhaminan keskustassa

      Yövyin täällä – Turun Hamburger Börs on klassikkohotellin onnistunut päivitys

      Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

      Kätevämmin kohti itää – Etelä-Karjala saa lisää junavuoroja

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Helposti Hankoon – uusi junayhteys pitää kesäkaupungin lähellä

      Arvio: Tampereen Kaunotar ja hirviö -musikaali ”loistaa säteillen ja lailla auringon”

      Läkkipelti taipuu taitavissa käsissä – Fyrrykyröön pläkkyrit esittäytyvät Seinäjoella

      Helsingin Kirjamessut viettää syntymäpäiviään – neljännesvuosisata kirjallisuuden juhlaa

      Amos Rexin näyttely uhmaa painovoimaa – Leandro Erlichin teokset haastavat todellisuuden

      Hankolainen Silversandin mökkikylä pokkasi kestävän kehityksen palkinnon

      Kirja-arvio: Alvar Aallosta Öykkösenvaaralle – Suomen parhaat kohteet tiiviisti ja hauskasti

      Ei ainoastaan hullulle miehelle – Huittisten uudet pyöräilyreitit haastavat kaikki polkemaan

      Bussimatkailu kiinnostaa yhä useampaa – moneen luontokohteeseen pääsee ilman omaa autoa

      Arvio: Tampereen Kaunotar ja hirviö -musikaali ”loistaa säteillen ja lailla auringon”

      Läkkipelti taipuu taitavissa käsissä – Fyrrykyröön pläkkyrit esittäytyvät Seinäjoella

      Helsingin Kirjamessut viettää syntymäpäiviään – neljännesvuosisata kirjallisuuden juhlaa

      Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

      Arvio: Tampereen Kaunotar ja hirviö -musikaali ”loistaa säteillen ja lailla auringon”

      Läkkipelti taipuu taitavissa käsissä – Fyrrykyröön pläkkyrit esittäytyvät Seinäjoella

      Helsingin Kirjamessut viettää syntymäpäiviään – neljännesvuosisata kirjallisuuden juhlaa

      Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

    • Kulttuuri
    • Lukijoiden parhaat
    • Perhematkailu
    • Ruoka & juoma
    • Suomessa tapahtuu
    • Kilpailut
      • Visailut
      • Paras juttu -äänestys
    • Yhteystiedot
    Parastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    Etusivu » Uutiset » Loppukesän parhaita makuja Porvoon mitalla – ruokatapahtuma Smaku kattaa pöydän koreaksi
    Parasta juuri nyt

    Loppukesän parhaita makuja Porvoon mitalla – ruokatapahtuma Smaku kattaa pöydän koreaksi

    Elokuussa kannattaa suunnata Porvooseen, ottaa kartta käteen ja lähteä kiertelemään kaupungin kahviloita ja ravintoloita. Kuvat: Smaku.
    Jaa
    Facebook Twitter LinkedIn Email

    Vuoden 2024 Smakuun osallistuu toistakymmentä ravintolaa ja kahvilaa, ja maisteltavana on 23 toinen toistaan herkullisempaa annosta.

    17.8.2024   Porvoolaisen Smaku-tapahtuman ideana on, että jokainen voi kierrellä omassa tahdissaan maistelemassa porvoolaisten ravintoloiden ja kahviloiden erityisiä Smaku-annoksia.

    Jokainen mukana olevista ravintoloista ja kahviloista toteuttaa Smakua varten omaleimaisen maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta, joiden hinta vaihtelee viidestä viiteentoista euroon.

    Tapahtuma toteutetaan tänä vuonna 19.–31. elokuuta.

    Silakkaista nizzansalaattia

    Aatos Café tarjoaa tällä kertaa yhdistelmän fenkolia ja aprikoosia piirakan muodossa. Kokonaisuus kruunataan samettisella vuohenjuustomoussella. Kahvilan toinen annos, omenapiirakkasmoothie nautitaan mukavasti pillillä.

    Bistro Gustaf uudistaa klassikot tuomalla nizzansalaatin tonnikalan tilalle suomalaista silakkaa ja tarjoilemalla vichyssoisen kanssa juusto-oliivimadeleinen. Créme caramelin kyytipoikana toimii calvadoksella maustettu  omenahilloke.

    Bistro Sinne on puolestaan palannut juurilleen Ludiveeto-nimisen kala-annoksen voimin. Yllätyksellisestä jälkiruoasta paljastetaan vain nimi: Punaposki.

    Bosgårdin kartanossa kannattaa poiketa myös luomutilan tilakaupassa.

    Bosgårdin kartanon  pöydästä löytyy luomua: punaviinihärkää pippurisilla perunanyyteillä ja amarettokermalla maustettua kirsikka-mantelipiirakkaa.

    Etanoita ja siikacevicheä

    Fryysarinrantaan legendaarisesta etanaravintolasta Timbaalista aikoinaan siirtyneet yrittäjät pitävät edelleen yllä porvoolaista etanaperinnettä ja tuovat Smakuun Café de Paris -maustevoilla ryyditetyt etanat.

    Rafael’s Steakhouse luottaa Bosgårdin luomutilan antiin ja tarjoaa tartaria, joka on aateloitu ruskistettua voita sisältävällä majoneesilla ja rakuuna-parmesaanihiekalla.

    Ranta-Aitan suolaisissa annoksissa maistuvat nikkei-keittiön maut. Siikacevicheen tuo terää myös suomalainen puolukka ja broileriin mustikka. Jälkiruuassa voi nauttia mustikan ja paahdetun valkosuklaan yhdistelmästä.

    Perheravintola Seireeni kuuluu Porvoon vanhimpiin ravintoloihin.

    Sesongin antimia kunnioittaa myös Runo, jonka toinen annos on mallaskrutongeilla koristettu samettinen sienikeitto ja toinen makumuisto mummolasta, kirpeänmakea puolukkaparfait.

    Seireeni tuo Smakuun klassikkoannoksensa seireeninleikkeen version 2.0. Possun sisäfileen kavereina toimivat peruna, valkosipuli ja cheddar.

    Salt puolestaan tarjoilee täydellisen tasapainoisen kasvisannoksen, jossa Heikki Linnan upea varhaiskaali saa seurakseen rapeaksi friteeratun savutofun. Huippumaukas kunnianosoitus vegaaniruoalle!

    Ravintola Salt toimii Porvoon vanhan kaupungin sydämessä aivan tuomiokirkon kupeessa.

    Taste Day & Night on mukana Smakussa ensimmäistä kertaa. Vahvoista makumaailmoistaan tunnettu ravintola kattaa pöytään lohicevichen misomajoneesilla, chili-sesamilla ja pikkelöidyllä punasipulilla. Mukana on myös jalapenosuolattuja nachoja.

    Taste Street Food tarjoilee nimensä mukaisesti katuruokaa.  Vuoden Smakuannoksen otsikko Sticky, Spicy, Aromatic kertoo, mitä tuleman pitää.

    Trattoria Nonna Sophiassa maistellaan tällä kertaa rapeaa kurpitsa-savujuustoaranchinia, sieni-tryffelipizzaa ja ricotta-mustikkakakkua vadelmakastikkeella.

    Äänestä suosikkiasi ja voita lahjakortti

    Yleisö voi tänäkin vuonna äänestää omaa suosikkiannostaan tapahtuman aikana osoitteessa www.smakufestivals.com.

    Voittaja eli Porvoon Makuaarre 2024 julkistetaan tapahtuman viimeisenä päivänä, lauantai-iltana 31. elokuuta.

    Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan palkinnoksi lahjakortteja osallistujaravintoloihin.

    Tekstiä täydennetty 2.9.2024: Yleisö valitsi suosikikseen Rafael’s Steakhousen beef tartar -annoksen.

    kahvilat Porvoo ravintolat ruokatapahtumat
    Jaa Facebook Twitter LinkedIn Email

    Luitko jo nämä?

    Arvio: Tampereen Kaunotar ja hirviö -musikaali ”loistaa säteillen ja lailla auringon”

    Läkkipelti taipuu taitavissa käsissä – Fyrrykyröön pläkkyrit esittäytyvät Seinäjoella

    Lahden Roux kokkaa ranskalaista ruokaa suomalaisista aineksista

    Uusimmat artikkelit

    Arvio: Tampereen Kaunotar ja hirviö -musikaali ”loistaa säteillen ja lailla auringon”

    Läkkipelti taipuu taitavissa käsissä – Fyrrykyröön pläkkyrit esittäytyvät Seinäjoella

    Helsingin Kirjamessut viettää syntymäpäiviään – neljännesvuosisata kirjallisuuden juhlaa

    Bussilla Lapin hangille – lisäreitit ja aikataulut palvelevat myös juna- ja lentomatkustajia

    Avainsanat
    Ahvenanmaa Espoo festivaalit Helsinki Herkuttelua historian havinassa historia hotellit Inari Jyväskylä kansallispuistot Koli Kotka kulttuuriperintö Kuopio Kuusamo kuvataide Lahti Lappeenranta Lappi luonto majoitus melonta Mikkeli museot musikaalit Naantali näyttelyt Oulu Pori Porvoo Rauma ravintolat retkeily Rovaniemi Saimaa Savonlinna sotahistoria Särkänniemi Tampere teatteri Turku ulkoilu Vaasa Vantaa vastuullisuus
    Yhteydet
    Yhteydet

    MATKAILULEHTI
    toimitus(a)matkailulehti.fi

    TOIMITUS
    Toimitusjohtaja Leena Joutsen
    leena.joutsen(a)kempulssi.fi

    PUH: 040 577 8850

    MEDIAMYYNTI
    Raija Kivinen, Markkinointituuli Tmi
    raija.kivinen(a)matkailulehti.fi
    PUH: 040 824 3820

    Tietosuoja- ja rekisteriseloste

    KEMPULSSI OY

    Kempulssi on Matkailulehden kustantaja ja julkaisija vuodesta 2023 lähtien.

    Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen yhtiön muut julkaisut ovat

    Uusiouutiset
    Työ Terveys Turvallisuus
    Tunne & Mieli
    Kemiamedia

    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
    • Suomessa tapahtuu
    • Ihmiset
    • Kilpailut
    • Yhteystiedot
    © 2025 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Kirjoita hakusana ja paina Enter, keskeytä Esc-painikkeella