Parastasuomessa.fi
    Juuri nyt
    • Lähilomailu ja Staycation on uusi tapa panostaa omaan hyvinvointiin
    • Mytologiaa Malvassa – muotoilija Klaus Haapaniemen Vaeltajat yhdistää taidokkaan käsityön ja aineettoman mediataiteen
    • Matkailulehdessä 1/23
    • Lappilainen on vasiten visu eikä lotraa tai tuhlaa
    • Tähtäimessä talitintti: huippukuvaajan vinkit kuvaamiseen puhelinkameralla
    • Komea Käsivarsi voi haastaa kokeneenkin – viisas talvivaeltaja valmistautuu kunnolla
    • Kierrän ympäri Suomen maan
    • Puijo ponnisti ympärivuotiseksi elämysten tarjoajaksi
    Parastasuomessa.fiParastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    • Etusivu
    • Parasta juuri nyt
      1. Parasta juuri nyt
      2. Ruoka & juoma
      3. Majoitus
      4. Matkustaminen
      5. Kulttuuri
      6. Kestävä matkailu
      7. Parasta mainostajiltamme
      8. Näytä kaikki

      Lappilainen on vasiten visu eikä lotraa tai tuhlaa

      Tähtäimessä talitintti: huippukuvaajan vinkit kuvaamiseen puhelinkameralla

      Puijo ponnisti ympärivuotiseksi elämysten tarjoajaksi

      Ympäristötaide houkuttelee luontoon

      Lähilomailu ja Staycation on uusi tapa panostaa omaan hyvinvointiin

      Vesistöjen ympäröimä Savonlinna on kiinnostava olutkaupunki

      Saimaa on vuoden 2024 European Region of Gastronomy

      Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -äänestys on käynnissä

      Lähilomailu ja Staycation on uusi tapa panostaa omaan hyvinvointiin

      Hostellireissutarina Sodankylän Visatuvalta toi Sirkku Tuomistolle voiton Vuoden Hostellireissaajaksi 2023

      Savonlinnan Seurahuone sai kestävän matkailun merkin

      Vuoden parhaana hostellina palkittiin savonlinnalainen Kartanohostel AnnaCatharina

      Maantielauttojen ja yhteysalusten aikataulut löytyvät nyt uudesta verkko-osoitteesta

      Pohjolan rengastie vie Oulun seudun kauneimpiin maisemiin

      Joulukuussa ilmaliikenne oli vilkasta etenkin Lapin lentoasemilla

      Viking Grace juhlii pyöreitä – kymmenen vuotta ilmastoviisaita risteilyjä

      Mytologiaa Malvassa – muotoilija Klaus Haapaniemen Vaeltajat yhdistää taidokkaan käsityön ja aineettoman mediataiteen

      Lavatanssit ja iltasatu kuuluvat jo Elävän perinnön kansalliseen luetteloon

      Taikahuilun sävelet lumosivat Oulussa – uudelleen estradille tammikuussa 2024

      Rovasti aikaansa edellä – Aspegrenin puutarha ja Rosenlundin pappila ovat Pietarsaaren keidas

      Lappilainen on vasiten visu eikä lotraa tai tuhlaa

      Koli on Pohjoismaiden paras ulkoilualue – neljän vuodenajan vastuullista luontomatkailua

      Saimaannorpalle kolattiin 250 apukinosta – nyt on pesimärauhan aika

      Savonlinnan Seurahuone sai kestävän matkailun merkin

      Lähilomailu ja Staycation on uusi tapa panostaa omaan hyvinvointiin

      Mytologiaa Malvassa – muotoilija Klaus Haapaniemen Vaeltajat yhdistää taidokkaan käsityön ja aineettoman mediataiteen

      Matkailulehdessä 1/23

      Lappilainen on vasiten visu eikä lotraa tai tuhlaa

      Lähilomailu ja Staycation on uusi tapa panostaa omaan hyvinvointiin

      Mytologiaa Malvassa – muotoilija Klaus Haapaniemen Vaeltajat yhdistää taidokkaan käsityön ja aineettoman mediataiteen

      Matkailulehdessä 1/23

      Lappilainen on vasiten visu eikä lotraa tai tuhlaa

    • #suomiparhautta
      • Maisemissa
      • Lukijoiden parhaat
    • Ihmiset
    • Kilpailut
      • Visailut
      • Paras juttu -äänestys
    • Yhteystiedot
    Parastasuomessa.fi
    Tilaa uutiskirje Tilaa lehti Mainostajalle
    Etusivu » Uutiset » Saimaa on vuoden 2024 European Region of Gastronomy
    Ruoka & juoma

    Saimaa on vuoden 2024 European Region of Gastronomy

    Arvostettu tunnustus juhlii itäsuomalaista ruokakulttuuria kansainvälisessä valokeilassa
    Saimaa European Region of Gastronomy 2024, Award Ceremony, Taste Saimaa. Kuvassa Jami Holtari, Markus Hirvonen, Anu-Anette Varho, Sari Kaasinen, Diane Dodd Pentti Mäkinen, Eevamari Lahtinen. Kuva Anna-Katri Hänninen.
    Jaa
    Facebook Twitter LinkedIn Email
    Saimaan alueelle on myönnetty European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Valinta tuo Itä-Suomeen kansainvälisiä ja kotimaisia vierailijoita, uudenlaisia ruuan ja kulttuurin yhdistäviä tapahtumia sekä ruoka-alan kilpailuja.

    Juhlavuoden myötä Saimaa houkuttelee erityisesti ruuasta kiinnostuneita matkailijoita teemareiteillä sekä ruuan ja taiteen yhdistävillä tapahtumilla ja palveluilla. Vuonna 2024 Saimaa toimii myös kansainvälisen gastronomisten alueiden verkoston tapahtumapaikkana, kun alueelle on kaavailtu vetovastuuta muun muassa nuorten huippukokkien European Young Chef Award -kisasta, eri puolilta maailmaa saapuvien asiantuntijoiden Platform Meeting -tapaamisesta sekä ruokalahjoja esittelevästä World Food Gift Challenge -kisan järjestämisestä.

    European Region of Gastronomy -status on myönnetty Suomeen kerran aikaisemmin. Kuopio vietti juhlavuotta vuonna 2020.
    Yhteistyötä itäisen Suomen matkailun eteen kolmen maakunnan alueella

    Etelä-Savon maakuntaliiton maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kertoo, että Saimaa European Region of Gastronomy on itäselle Suomelle merkittävä yhdistävä tekijä ja kehittymisen mahdollisuus.

    “Nopeasti muuttunut maailmankuva vaatii uusia näkökulmia erityisesti matkailun kehittämiseen meillä itäisessä Suomessa. Kansainvälinen status antaa meille hienot edellytykset vahvistaa matkailuliiketoiminnan edellytyksiä ja yhteistä Saimaa-brändiä. Juhlavuotta toteutetaan Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan välisenä yhteistyönä. Toivomme, että useat toimijat lähtevät toteuttamaan ruoka-, kulttuuri-, ja matkailuteemaisia kokonaisuuksia kansainvälisiä matkustajia houkutteleviksi juhlavuoden sisällöiksi.”

    Tavoitteena nostaa Saimaa Lapin ja Helsingin veroiseksi matkakohteeksi 

    European Region of Gastronomy -status on myönnetty hakukirjan ja kesällä 2022 Saimaalla vierailleen kansainvälisen raadin arvion perusteella. Maakuntarajat ylittävä yhteistyö kulttuurimatkailun edistämiseksi alkoi Itä-Suomessa jo Saimaa-ilmiöstä, jossa haettiin alueelle Euroopan kulttuuripääkaupungin statusta vuodelle 2026. Kulttuuripääkaupunkikisan voitti Oulu, mutta haun myötä International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism -järjestö tunnisti Saimaan potentiaalin European Region of Gastronomy -tittelin kantajaksi.

    Hankejohtaja Sari Kaasinen iloitsee pitkäjänteisen yhteistyön kantamasta hedelmästä: “Tämä status on iso kiitos ja palkinto kaikille, jotka ovat tehneet pitkään työtä alueemme vahvuuksien nostamiseksi kansainväliselle tasolle. Statuksen siivittämänä tavoitteemme on nousta Lapin ja Helsingin rinnalle Suomen merkittävimmäksi matkailualueeksi. Vuonna 2024 Saimaa tulee olemaan maailman mielenkiintoisimpia kohteita, jossa kansainväliset matkailijat saavat kokea Järvi-Suomen puhtautta ja ainutlaatuisuutta kaikilla aisteillaan. Tulemme luomaan kokonaisuuksia, jotka yhdistävät kulttuurin, taiteen ja ruuan ennennäkemättömällä tavalla.”

    “Saimaa on salaisuus, joka on aika kertoa maailmalle”

    Hotelli Punkaharjun johtaja, yrittäjä Saimi Hoyer uskoo vahvasti Saimaan viehätysvoimaan, ja on todistanut, miten viime vuosina yrittäjät ovat yhdistäneet voimansa palvellakseen matkailijoita entistä laadukkaammin. Muun muassa Suomen parhaana ruokamatkailutuotteena 2019 palkittu Saimaa Gastronomy -verkosto yhdistää Hotelli Punkaharjun, Sahanlahti Resortin, TeaHouse of Wehmaisin ja Tertin Kartanon kulinaristiseksi reitiksi seudun järvimaisemissa. Juhlavuoden myötä alueelle on odotettavissa lisää yhteistyötä ruokamatkailijoiden palvelemiseksi.

    “Saimaan alueen yrittäjät ovat jo vuosia työskennelleet yhteisen Saimaa-vision eteen. Kulkiessamme kohti European Region of Gastronomy -juhlavuotta 2024, toivon että myös me paikalliset ihmiset saamme muistutuksen alueemme ruokakulttuurin rikkaudesta ja innostumme Saimaan luonnon antimista. On aika uudistaa perinteitämme sekä jakaa monipuolinen ruokamme ja kulttuurimme maailman kanssa.”

    Valinta oli yksimielinen

    International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism -järjestön vuodesta 2016 alkaen myöntämä titteli nostaa vuosittain paikallista ruokamatkailua kestävästi edistävän alueen Euroopan matkailun keskiöön. Raati totesi vuoden 2024 valintansa perusteena olleen Saimaan alueen kestävän elämäntavan, jossa ruoka, luonto, kulttuuri ja hyvinvointi yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla. Päätös valinnasta oli yksimielinen.

    Titteli vastaanotettiin palkintoseremoniassa Juvan Teahouse of Wehmaisilla torstaina 12.1.2023. Tunnustuksen luovutti International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism -järjestön presidentti Diane Dodd. Palkitsemisen myötä Saimaan alue on liittynyt kansainväliseen Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism ruoka- ja kulttuurimatkailun verkostoon, joka edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä.

     

    Punkaharju ravintolat Sahanlahti Saimaa Tertti
    Jaa Facebook Twitter LinkedIn Email

    Artikkeliin liittyviä aiheita

    Lähilomailu ja Staycation on uusi tapa panostaa omaan hyvinvointiin

    Savonlinnan Seurahuone sai kestävän matkailun merkin

    Kaisaniemi palaa kukoistukseensa – Cajsan Helmestä tulee puiston uusi helmi

    Uusimmat artikkelit

    Lähilomailu ja Staycation on uusi tapa panostaa omaan hyvinvointiin

    Mytologiaa Malvassa – muotoilija Klaus Haapaniemen Vaeltajat yhdistää taidokkaan käsityön ja aineettoman mediataiteen

    Matkailulehdessä 1/23

    Lappilainen on vasiten visu eikä lotraa tai tuhlaa

    Avainsanat
    aurinkovoima Helsinki hiihto historia hostellit hotelli hotellit Inari kansallispuistot Keski-Suomi kestävä matkailu kotimaanmatkailu Kuopio Kuusamo käsityöt Lahti Lappi lentoasemat lentoliikenne luonto maastopyöräily metsä museo museot näyttely näyttelyt Puijo rautatiet ravintola ravintolat retkeily risteilyt saaristo Saimaa Savonlinna Seurasaari Sodankylä taide talvikaupunki Tampere teatteri tuulivoima ulkoilu valokuvaus vesiliikenne
    Yhteydet
    Yhteydet

    MATKAILULEHTI
    toimitus(a)matkailulehti.fi

    TOIMITUS
    Päätoimittaja Tanja Eranto
    tanja.eranto(a)matkailulehti.fi

    PUH: 050 356 3872

    MEDIAMYYNTI
    Raija Kivinen, Markkinointituuli Tmi
    raija.kivinen(a)matkailulehti.fi
    PUH: 040 824 3820

    Mediatiedot

    TILAAJAPALVELU
    tilaukset@matkailulehti.fi

    Tilaa lehti

    Tietosuoja- ja rekisteriseloste

    Lehden tilausehdot

    KEMPULSSI OY
    KEMPULSSI OY

    Kempulssi on Matkailulehden kustantaja ja julkaisija vuodesta 2023 lähtien.

    Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittyneen yhtiön muut julkaisut ovat

    Uusiouutiset
    Työ Terveys Turvallisuus
    Tunne & Mieli
    Kemiamedia

    Myös sisarlehdet ovat myös sitoutuneet vastuullisuuteen.
    vastuullistajournalismia.fi

    Suomen Matkailijayhdistys
    Suomen Matkailijayhdistys

    Tervehdys Suomen Matkailijayhdistys SMY:ltä!

    Matkailu on mukavaa ja sen kehittäminen vielä mukavampaa. Matkailuyhdistyksiä on perustettu jo 1800-luvulta lähtien, ja ne ovat edelleen kotiseutuaan rakastavien kansalaisten ja aktiivisten yritysten yhdistyksiä. Matkailuyhdistyksiä on ympäri Suomen noin 80.

    Liity mukaan edistämään ja kehittämään kotimaanmatkailua! Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö. SMY:n jäsenetuna saat uudistuneen Matkailulehden.

    www.matkailijayhdistys.fi

    • Etusivu
    • Uutiset
    • Parasta juuri nyt
    • Kulttuuri
    • #suomiparhautta
    • Ihmiset
    • Kilpailut
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Kirjoita hakusana ja paina Enter, keskeytä Esc-painikkeella