Ensimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.2024.
Sekä matkailijoille että paikallisille asukkaille on koottu lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy mainioita maistiaisia niin fine diningin kuin burgereiden ja perinteisten herkkujen kuin uusien etnisten makujen ystäville.
Myöskään juomakulttuurista ystäviä ei ole unohdettu.
Syötävä Helsinki -viikkoihin osallistuvissa ravintoloissa ja kahviloissa on tarjolla erikoisannoksia ja teemallisia menuja. Pääkaupungin ruoka- ja juomakulttuuriin voi sukeltaa myös opastetuilla kierroksilla, työpajoissa ja näyttelyissä.
Lisäksi monipuolisia helsinkiläismakuja pääsee kokemaan eri kulttuurien ruokatarjontaa esittelevien festivaalien ja tapahtumien kautta.
”Suurten makuelämysten keidas”
”Syötävä Helsinki tuo esiin Helsingin makujen kirjon. Olemme suurten makuelämysten keidas, helpossa koossa”, luonnehtii matkailupäällikkö Nina Vesterinen.
”Hienoa, että saamme käynnistää tulevan kesän tarjoamalle kaupunkilaisille ja vierailijoille näin upean mahdollisuuden tutustua Helsingin ravintolatarjontaan ja ruoka- ja juomakulttuuriin.”
Ruoka on vuonna 2024 yksi Helsingin matkailun ja tapahtumallisuuden kärkiteemoja. Siihen on syynsä.
”Helsinki on ruokakaupunkina monelle vielä tuntematon kohde”, Vesterinen sanoo.
”Syötävä Helsinki vahvistaa Helsingin vetovoimaa ruokamatkailukohteena ja nostaa esille helsinkiläisiä alan ammattilaisia ja heidän upeaa työtään.”
Senaatintorilla kesäterassin herkkuja ja kisakatsomo
Syötävä Helsinki -viikoille aukeaa myös Torikorttelien kesäterassi. Senaatintorin laidalle nousee viime vuoden tapaan terassialue, jossa korttelien ravintoloitsijat tarjoilevat kesäisiä makuja.
Kesäterassin yhteyteen rakentuu 27. toukokuuta Michelin Guide Ceremony Nordic Countries -gaalan live-katsomo. Suoraa lähetystä pohjoismaisten Michelin-ravintoloiden julkistamistilaisuudesta Savoy-teatterista voi seurata kaikille avoimessa katsomossa.