Teatteriin, museoon ja sen päälle hotelliin lepäilemään, siitä on ihana lähiloma tehty. Vein puolisoni viettämään laatuaikaa lähelle eli pääkaupunkiin.
Suomalaiset hotellit ovat lanseeranneet muutaman viime vuoden aikana mainion tuotteen, pienen lähiloman eli Staycationit. Majoittuminen keskustahotellissa tarjoaa mahdollisuuden elää omassa tai naapurikaupungissa turistin tavoin.
Ostin puolisolleni lahjaksi yöpymisen Hotel Havenissa Helsingissä ja neljän ruokalajin illallisen ravintola Sue Ellenissä. Poikkesimme jo ennen kirjautumista hakemassa yöpalaa tunnelmallisesta Vanhasta kauppahallista, joka sijaitsee hotellia vastapäätä. Suosittelen kauppahallissa käyntiä erityisesti ulkopaikkakuntalaisille vierailijoille.
Kiireetöntä viipyilyä hotellissa
Standard-huoneemme oli iso ja viihtyisä kiireettömään oleskeluun, jota juuri sinä viikonloppuna kaipasimme. Mieheni telakoitui iPadiin katsomaan MM-rallia, itselläni oli mukana pari hyvää kirjaa.
Illallinen Sue Ellenissä jopa ylitti odotukset. Olin etukäteen ottanut yhteyttä ja kertonut, että toinen meistä on lihaa välttelevä sekasyöjä, ja toivonut, että tämä otettaisiin huomioon. Sain saman tien ystävällisen vastauksen, jossa luvattiin räätälöidä meille kokonaan kala-kasvispainotteinen menu. Olipa hienoa palvelua!
Lue lisää: Lähilomailu ja Staycation on uusi tapa panostaa omaan hyvinvointiin
Ateria alkoi uskomattoman maukkaalla cheviche-tyyppisellä keltamakrillilla, jota seurasi ihana veriappelsiinirisotto, pääruuaksi turskaa ja juureksia ja makeaksi lopuksi suolakaramellipannacottaa. Kokonaista viinipakettia emme ottaneet, mutta tarjoilija osasi suositella hyviä viinejä laseittainkin.
Aamiainen merinäköalalla
Kaikki oli mukavaa sänkyä myöten täydellistä ja aamiainen merinäköalalla ehkä koko viikonlopun kohokohta. Aamiaishuone oli kaunein näkemäni; siitä en kuitenkaan ottanut kuvia, jotta muiden asiakkaiden ruokarauha ei häiriintyisi.
Tarjoilija kertoi, että aamiainen tarjoillaan ”Helsingin mantereen toiseksi vanhimmassa rakennuksessa” – se vanhin on Sederholmin talo Senaatintorin varrella, sekin vain parin korttelin päässä hotellista. Aamiaisen porrastuksen ansiosta missään ei ollut ruuhkaa, ja tarjoilut mahtuivat hyvin kolmeen pieneen pöytään, kun tarjolla oli juuri sopiva määrä huippulaatua.
Ylimmän kerroksen huoneestamme saimme ihailla talvista auringonnousua ja ruotsinlaivan saapumista satamaan. Aamiaisen jälkeen oli rentouttavaa vetäytyä uudestaan lueskelemaan ja rallia katsomaan myöhäiseen uloskirjautumiseen klo 14 saakka.
Ihanan ylellistä oleskelua
Hotel Haven Helsingin Etelärannassa on ehkä ylellisin käymistäni kotimaisista hotelleista. Kahden hengen pakettimme maksoi 280 euroa, ja kokemus osoittautui sekä hotellin että ravintolan tason huomioon ottaen hintansa arvoiseksi.
Palvelu oli huippuystävällistä alkaen varauksesta jatkuen sisäänkirjautumiseen ja aamiaiseen ja huipentuen vielä pari päivää myöhemmin viehättävään kiitossähköpostiin. Tänne palaamme!
Tarina ja kuvat: Vappu Ikonen
Millainen tarina kotimaanmatkailusta sinulla on mielessäsi? Lähetä tarinasi osoitteeseen toimitus@matkailulehti.fi. Valitsemme julkaistavat tarinat ja palkitsemme ne Matkailulehden näytenumerolla. Tarina voidaan julkaista Matkailulehden painetussa lehdessä ja sähköisissä kanavissa. Kysythän aina luvan julkaisuun jutussa ja kuvissa esiintyviltä henkilöiltä.