Elokuun lopulla 2024 avattu Solo Sokos Hotel Pier 4 nousi Helsingin Katajanokanlaituriin aivan meren äärelle.
29.8.2024 Suomalaisesta ja ruotsalaisesta puusta rakennetun Solo Sokos Hotel Pier 4 -hotellin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit oy. Rakennukseen sijoittuu myös muun muassa metsäyhtiö Stora Enson pääkonttori.
Suunnittelua on ohjannut kestävyyden, kierrätettävyyden ja kotimaisuuden periaate. Kaikki materiaalit on valittu niiden ilmastovaikutuksen mukaan, ja hävikki on minimoitu. Käytössä on uusiutuva sähkö.
Rakennuksen puurunko sisältää noin 7 600 kuutiota Stora Enson toimittamaa massiivipuuta. Rakenteisiin on sitoutunut lähes 5 900 tonnia hiilidioksidia.
Hengittävän puurakennuksen laskennallinen elinkaari on tekijöiden mukaan sata vuotta.
Luonto on läsnä
Puun lisäksi luonto on muutenkin vahvasti läsnä talon kaikissa tiloissa ja myös sen ulkopuolella, niin keskellä pääkaupunkia kuin ollaankin. Hotellihuoneiden ikkunoista aukeaa joko merimaisema, vehreä sisäpiha tai Katajanokan viehättävä kaupunkinäkymä.
”Hotelli on nähtävyys ja kokemus jo itsessään. Puu on hyvinvointia edistävä elementti, ja luonnon materiaaleja on tuotu kiinnostavalla tavalla tiloihin”, kuvailee hotellinjohtaja Petra Wikström.
”Noudatamme kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelmaa ja tulemme hakemaan hotellille myös Green Key -sertifikaatin.”
Hotellin palveluihin kuuluu muun muassa monipuolinen hyvinvointi- ja kuntoilutila saunoineen. Juhla- ja kokoustiloihin mahtuu enimmillään 460 henkeä.
Ravintolat kattavat pöytään suomalaisia makuja
Uuden hotellin illallisravintolaa Harborea johtaa useita ravintoloita maailmalla luotsannut huippukokki Sauli Kemppainen. Ravintolapäällikkö Jarkko Myllymäki on aiemmin toiminut yrittäjänä kotimaisten makujen pioneeriravintolassa Juuressa.
Harboren menyy keskittyy suomalaisiin ja pohjoismaisiin raaka-aineisiin ja makuihin.
”Viimeisin laskettu kotimaisuusasteemme oli 85 prosenttia. Etsimme jatkuvasti keinoja kasvattaa kotimaisten tuotteiden määrää aina aamiaisesta illalliseen. Haluamme hurmata asiakkaamme selkeällä, tasokkaasti valmistetulla ruoalla, jossa raaka-aineet maistuvat itseltään”, Kemppainen linjaa.
Illallisravintolan rinnalla toimiva Café Helli tarjoilee kahvin lisäksi lounasta ja Rooftop Bar Humu juomien ohessa terassiherkkuja.